Närbild på en hand som håller i tidningen 8 sidor. Bredvid ligger en läsplatta med hörlurar, ett par glasögon och ett anteckningsblock.
Tidningen 8 sidor på lätt svenska gör det möjligt för många fler att hålla sig informerade om aktuella nyheter

Webbinarium: Tillgänglig information - en förutsättning för att kunna delta i demokratin

Demokratin i Sverige fyller 100 år och det ska med rätta firas. Men den demokratiska resan har sett olika ut för olika grupper i samhället och fortfarande finns det en del hinder kvar för att alla ska kunna delta fullt ut i demokratin. Den 21 oktober bjuder vi in till ett webbinarium tillsammans med Myndigheten för delaktighet där vi blickar tillbaka och ger ett historiskt perspektiv på tillgänglig information. Bland annat deltar Marie Hillblom, chefredaktör för tidningen 8 sidor.

En viktig förutsättning för att kunna rösta och vara politiskt engagerad är att ha tillgång till tillgänglig information. Det handlar om allt från att förstå hur valprocessen fungerar, få tillgång till nyheter och annan information samt att kunna delta i de politiska samtal som pågår.

Under detta seminarium med titeln ”Tillgänglig information - en förutsättning för att kunna delta i demokratin” blickar vi tillbaka och ger ett historiskt perspektiv på tillgänglig information. Vi diskuterar vilka utmaningar vi står inför i dag då mycket av informationen sker digitalt och i nya kanaler. Vi får också ta del av bakgrunden till och arbetet med tidningen 8 sidor – som med sina nyheter på lätt svenska gör det möjligt för många fler att hålla sig informerade om vad som händer i samhället idag.

Seminariet genomförs i samarbete med Myndigheten för delaktighet.

Föreläsare:

  • Stefan Johansson från Begripsam ger oss en historisk översikt av tillgänglig information.
  • Marie Hillblom från Tidningen 8 sidor visar hur man gör det möjligt för fler att hänga med kring vad som händer i samhället.
  • Andreas Richter från Post- och telestyrelsen berättar om den digitala utvecklingen och utmaningarna framåt.

 

Tillgänglig information - en förutsättning för att kunna delta i demokratin

Datum: 21 oktober 08.30 - 09.30
Webbinariet sker digitalt via Zoom
Anmäl dig här! (öppnas i nytt fönster)

 


Publicerad: 2021-10-14
Sidansvarig: Sofia Alsterhag 

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)