Jessica Frej släpper lättläst kokbok

Jessica Frej är proffs på supergod mat som är lätt att laga. Nu släpper hon en ny pedagogisk kokbok som är lätt att förstå och hänga med i. I Laga mat har hon samlat sina bästa recept på middagar med så få ingredienser och moment som möjligt, så att även personer med lässvårigheter ska få tillgång till en kokbok med goda recept.

– I den här boken har jag samlat mina tio godaste recept som är lätta att laga, med få ingredienser och moment. Boken passar alla som vill ha en lättare bok för att ta del av det roliga och enkla med att laga mat, säger Jessica Frej.

Med sprudlande matglädje bjuder Jessica Frej på middagar som passar lika bra till vardags som till fest. De flesta rätterna lagas dessutom i en enda kastrull eller på en plåt. Varför krångla till det i onödan när enkelt kan vara så väldigt gott?

– Det gäller att använda så få ingredienser som möjligt och skala bort alla onödiga moment. Men såklart måste slutresultatet ändå bli supergott och detta är själva ekvationen som ska lösas. Och jag tycker det är väldigt roligt att vända och vrida på en rätt tills den är så där perfekt. Lättlagad, smidig och snabb! säger Jessica Frej.

Förutom recepten bjuder Laga mat dessutom på tips kring kryddning, att variera recept och våga byta ut ingredienser och hur man tar hand om rester på bästa sätt.

– Jag ville göra en så bred kokbok som möjligt så den funkar alla dagar i veckan hemma hos de allra flesta. Samtidigt vill jag bjuda på lite nya smaker och rätter som kanske inte alla redan provat. Jag tycker vi fick till en riktigt bra mix här med rätter som dessutom är lätta för läsare att spinna vidare på och utveckla själva när de är varma i kläderna! säger Jessica Frej.

Jessica Frej har skrivit elva kokböcker. Hon lagar ofta mat på tv och föreläser, och hennes recept syns ofta i tidningar. På Instagram får följarna en inblick i allt hon gör, och där har hon även hållit i väldigt uppskattade cookalongs.

Köp Läga mat på LL-förlaget (öppnas i nytt fönster)


Publicerad: 2021-09-16
Sidansvarig: Sofia Alsterhag

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)