Bilden visar en kvinna i en röd tröja och långt brunt hår där endast halva ansiktet syns. Bakom henne syns en mörk vägg och framför sig håller hon upp en smarttelefon där nya Legimusappen syns på skärmen.
Foto: Sanna Dolck Wall

Nya funktioner i appen Legimus

Nu har vi uppdaterat appen Legimus med två nya funktioner som vi hoppas kommer att förbättra läsupplevelsen. Bland annat kan du se hur långt du har läst i din bok – en funktion som har varit efterfrågad av er läsare.

Vårt digitala bibliotek, Legimus, används dagligen av personer som av olika anledningar har svårt att läsa vanliga böcker. Här finns talböcker, e-text, punktskrift och anpassade tidningar efter ålder och behov. På MTM arbetar vi kontinuerligt med att möta upp användarnas behov genom uppdateringar av tjänsten.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ – Utvecklingen av appen Legimus har gått på sparlåga under året på grund av resursbrist, men nu är det dags att ta nya tag och arbeta med kvalitetshöjande insatser för att förbättra läsupplevelsen. Därför är vi glada att nu kunna implementera två nya funktioner, säger Maria Ohlsson, produktägare för Legimus.   

Är du nyfiken på att läsa fler böcker av din favoritförfattare? Nu kan du enkelt kan se vilka böcker som finns av en författare i Legimus. På sidan ”Om boken”, i rutan ”Information” kan du klicka på deras namn så visas en lista med alla titlar som är tillgängliga. Samma funktion finns även för inläsare.

En efterfrågad funktion från er läsare är att kunna se hur långt man har kommit i sin bok. Därför är vi glada över att det nu går att se var man befinner sig. Klicka på de tre prickarna i översta högra hörnet, och sedan klicka på ”Var är jag?” så ser du hur många procent du läst och hur lång tid det är kvar av uppspelningen. Det kan vara smidigt när du vill veta hur långt du har kvar i boken.

Trevlig läsning!


Publicerad: 2020-12-17
Sidansvarig: Henrik Assarsson

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)