Ny webbplats ger verktyg för digital tillgänglighet

Idag, på internationella funktionshindersdagen 3 december, lanserar fyra statliga myndigheter en ny webbplats, www.digin.nu, som samlar stöd och inspiration för att fler aktörer ska kunna öka sin digitala tillgänglighet. Här beskrivs bland annat vilka befintliga och kommande lagar och regler som gäller och vad Tillgänglighetsdirektivet kommer att betyda för exempelvis e-handeln. 

Webbplatsen erbjuder tips och metoder för webbutvecklare till exempel videofilmer och forskningsrapporter om tillgänglighet. 
- Vi behöver lära av varandra och hjälpas åt för att hitta bra lösningar på hur vi anpassar verksamheter efter lagkraven på ett effektivt och hållbart sätt. Vi vet också att det länge efterfrågats ett samordnat stöd. Därför har vi samarbetat för att samla kunskap och verktyg på ett och samma ställe, säger Dan Sjöblom, generaldirektör på Post- och telestyrelsen. 

Vad hoppas ni ska bli bättre genom webbplatsen?  
- Vi hoppas att fler ska bli medvetna om att många webbplatser och appar inte är tillgängliga för alla användare i dagsläget, men att det finns verktyg och metoder för att se till att de blir tillgängliga, säger Magnus Larsson, generaldirektör, Myndigheten för tillgängliga medier.  

Räcker det med en hemsida för att fler ska kunna vara del av det digitala samhället? 
- Det räcker förstås inte att enbart ta fram en webbplats, men vår förhoppning är att Digin.nu blir en naturlig samlingsplats för alla aktörer som behöver fortsätta arbeta för att digitaliseringen ska inkludera flera, säger Lotta Hämäläinen, leveransledare för Digital identitet och inkludering på Myndigheten för digital förvaltning.

Läs mer på digin.nu.


Publicerad: 2021-12-03

Sidansvarig: Martin Strandberg

 

Mer information

Digin.nu är en informationswebbplats för frågor och utmaningar kopplat till digital inkludering och tillgänglighet. Fokus ligger på information, inspiration och vägledning. 

Digin.nu drivs gemensamt av myndigheterna Post- och telestyrelsen (PTS), Myndigheten för digital förvaltning (DIGG), Myndigheten för delaktighet (MFD) och Myndigheten för tillgängliga medier (MTM).   

För frågor om webbplatsen Digin, vänligen kontakta  
info@digin.nu eller 08-678 55 00 (telefon till PTS växel) 

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)