Kollage av bokomslaget Katter, ett foto på en beigerandig katt som tittar rakt in i kameran, och en porträttbild av Helene Lumholdt.
Bokomslaget till Katter, Helene Lumholdt, foto: Anna Svanberg

Katter – följ katternas liv på nära håll

Älskar du katter? Människor och katter trivs i varandras sällskap och har levt tillsammans i flera tusen år. Men visst är det något lite mystiskt kring katter? Vad gör de egentligen om dagarna?

Journalisten och författaren Helene Lumholdt har följt sju katters vardag tillsammans med fotografen Riccardo Palombo. Resultatet är en reportagebok med katterna i centrum, som är riktad framför allt till vuxna läsare i behov av lättläst. Vi får lära känna sju olika katter, alla med sina unika personlighe­ter, temperament, rutiner och favo­ritställen. Katter är en bok för den som har katt, vill ha katt eller undrar hur det skulle kunna vara att ha en katt.

Läs till exempel om Stisse (cornix rex) som är kung på gatan där han bor, om Bagheera (brittiskt korthår) som gärna tar en promenad i sitt trapphus, Meya (egyptisk mau) som precis blivit mamma och Smilla (maine coon) som bara vill äta sin mat direkt från golvet. Reportagen om katternas liv blandas med korta faktatexter om katter.

Titel: Katter
Författare: Helen Lumholdt
Fotograf: Riccardo Palombo
Utgivningsdag: 7 mars 2023
Lättlästnivå: 1 – Lättast

Länk till Katter | LL-förlaget (ll-forlaget.se) (öppnas i nytt fönster)

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)