En barnhand pekar i den taktila bilderboken Start och full fart.
Välkommen till en inspirationsdag om att få fler barn att lära sig läsa punktskrift! Foto: Sofia Alsterhag/MTM

Digital studiedag om punktskrift för barn

Vilka hjälpmedel finns för att introducera punktskrift för ett barn? Vem kan stötta familjer när barnet ska lära sig läsa? Svaren får du under en digital studiedag 18 november 2021!

Tillsammans med Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM), Synskadades Riksförbund (SRF) och syncentraler i Västra Götaland arrangerar MTM en digital sändning med inspiration och verktyg till dig som arbetar med barn som har glädje av att lära sig punktskrift.

Ett barn som läser punktskrift behöver tillgång till både rätt läromedel och bra skönlitteratur. 18 november 2021 mellan 13.00 och 15.00 ges möjlighet för deltagarna att lära sig mer om hur vi kan hjälpa de barn som vi möter i arbetet för att förbättra punktläsandet. 

SRF berättar om LEGO-fondens projekt med punktskrift på LEGO-klossar. SRF berättar dessutom om kurser för föräldrar och barn i både punktskrift och tangentbordsträning. MTM berättar om sitt stora utbud av taktila produkter för de riktiga unga läsarna och dessutom hör vi en utbildning inom synområdet som finns vid Stockholms universitet.

Det finns både beprövade metoder och praktiska verktyg som syftar till att ge fler barn en god start på sitt liv som punktskriftsläsare. Läs mer om studiedagen och anmäl dig på i länken nedan. Länk till sändningen skickas ut till anmälda deltagare några dagar i förväg. Välkomna!

Länk till artikel om den digitala studiedagen om punktskrift för barn (öppnas i nytt fönster)

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)