Omslagbilder till böckerna När jag var ung och Spåren i snön.

Nya boksläpp från LL-förlaget

Hösten är på ingång och denna årstid kopplar vi till spännande läsning inkrupen i en varm filt. Vilken tur då att LL-förlaget släpper två nya böcker denna vecka.

Idag släpptes boken När jag var ung av Mats Ahlsén. Boken är ett fotoalbum för alla som växte upp i mitten på 1900-talet. Foton och korta livfulla texter påminner läsaren om vardagliga saker från förr. Känslan av ett glittrigt favoritbokmärke i handen. Lyckan över att ha vunnit en glaskula på skolgården. Dansen i folkparken med den första kärleken.

När jag var ung är särskilt skriven för att anhöriga och yrkesverksamma i äldre- och demensvård ska kunna tala om med sina äldre om det förflutna. Prata om det som varit, om glädje och sorg. Väck liv i det vi trodde var försvunnet.

"Boken vänder sig främst till äldre, anhöriga och omsorgspersonal, som inspiration vid samtal om det som varit. Men den är ju en helt underbar liten tidsresa också för alla oss andra!"
Källa: Pia Lindestrand, BTJ-häftet nr 13, 2020.

På fredag den fjärde september släpps även boken Spåren i snön av Ann Gomér som har lång erfarenhet av att skriva för läsare i behov av lättläst. Spåren i snön är första boken om grannarna på gruppboendet Bofinken. En serie lättlästa feelgood-deckare fyllda av vänskap, kärlek och humor.

När jag var ung - till LL-förlagets webbshop (öppnas i nytt fönster)
Spåren i snön (boksläpp fjärde september) - till LL-förlagets webbshop (öppnas i nytt fönster)


Publicerad: 2020-09-01
Sidansvarig: Henrik Assarsson

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)