Använd din röst i EU-valet

MTM är med och arrangerar en förmiddag om EU-valet. Möt chefredaktör Marie Hillblom från 8 Sidor och hör vad politikerna vill.

Alla som lever i Sverige påverkas av beslut som fattas i EU-parlamentet. Därför är det så viktigt att alla har möjlighet att rösta i EU-valet. Oavsett vem du är eller vilka förutsättningar du har kan du bidra till att forma vår gemensamma framtid.

Nu går flera myndigheter ihop i en gemensam satsning för att göra det lättare för fler att gå och rösta.

Fredagen 3 maj arrangerar Myndigheten för delaktighet, Myndigheten för tillgängliga medier, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, Sveriges kommuner och regioner samt EU-kommissionen en webbsänd halvdag om EU-valet. Hör Marie Hillblom, chefredaktör för 8 Sidor som också gett ut boken Dags att rösta. Ta del av vad EU-parlamentariker vill genomföra under nästa mandatperiod.

Du kan delta fysiskt eller digitalt. Publik på plats är välkommen till Europahuset, Regeringsgatan 65, 2 tr. Sändningen sänds också digitalt. Länk till sändningen:

https://www.youtube.com/watch?v=OjAjp9seXU4

Program:

10:00 Ansvariga myndigheter hälsar välkomna

10:15 Dags att rösta, så gör du. Hör experter och författare förklara.

11:15 Paus

11:30 Debatt mellan EU-politiker som Funktionsrätt Sverige modererar

12:30 Tack och avslutande lunch för alla som är med på plats

Funktionsrätt Sveriges beskrivning av debatten 11:30:

Ta chansen att träffa några av de politiker som kandiderar till Europaparlamentet i valet den 9 juni. Funktionsrätt Sverige har bjudit in kandidater från de större partigrupperna i Europaparlamentet. Debatten kommer att handla om aktuella EU-frågor med koppling till funktionsrätt.

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)