Läs våra tidskrifter

MTM ger ut tre tidskrifter om läsning och tillgängliga medier. De innehåller reportage, intervjuer, boktips och nyheter, är gratis att prenumerera på och finns i flera format. Syftet med tidskrifterna är att främja tillgänglig läsning.

Läsliv

Läsliv är MTM:s bredaste tidning. Den vänder sig till förmedlare så som bibliotekarier och personal inom skolan och handlar om alla sorts tillgängliga medier: talböcker, taltidningar, punktskriftsböcker, taktila bilderböcker och lättläst. Du kan prenumerera på tidningen i pappersformat eller inläst på cd-skiva. Den finns även som talbok i Legimus och som tillgänglig Pdf på mtm.se. Läsliv kommer två gånger per år.

Vi punktskriftsläsare

Vi punktskriftsläsare vänder sig till personer som läser punktskrift, deras anhöriga, och också till förmedlare. Den handlar om all sorts taktil läsning. Tidningen är ett samarbete mellan MTM och Punktskriftsnämnden och kommer ut två gånger per år. Du kan prenumerera på den i pappersformat eller i punktskrift. Den finns även som tillgänglig pdf på mtm.se.
Prenumerera på Läsliv och Vi punktskriftsläsare
Läs redan publicerade nummer av Läsliv och Vi punktskriftsläsare

Läsombudet

Läsombudet skickas ut till läsombud och högläsare som är med i Läsombudsregistret. Tidningen handlar om lättläst och hur man som förmedlare kan arbeta med lättläst. Läsombudet kommer ut två gånger per år. Är du inte med i läsombudsregistret kan du läsa tidningen som tillgänglig pdf på mtm.se.
Tidningen Läsombudet

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)