Bilden visar en dator i ett vardagsrum med en digitalt videomöte på skärmen. Till väster i förgrunden syns en stor grön växt.

Vi medverkar på Almedalen och Bokmässan

För oss på MTM är det viktigt att medverka i sammanhang där vi kan lyfta frågor om tillgänglig läsning. Vi är därför glada över att vara med både under Almedalen i sommar och på Bokmässan i höst. Under rådande omständigheter deltar vi digitalt – något som möjliggör för fler att ta del av våra programpunkter.

Den 5:e juli är det dags för ett samtal om tillgänglig läsning under Almedalen. Här medverkar representanter från Region Skåne, Kulturrådet, Begripsam, Digiteket och MTM:s Brukarråd som alla funderat på hur tillgång till läsning kan förbättras, inte minst i digitala tider som nu under den rådande pandemin. I seminariet uppmärksammas hur folkbiblioteken kan vara tillgängliga för alla och anpassade till användarnas behov inom ramen för satsningen Stärkta bibliotek.

Bokmässan i Göteborg står teckenspråkiga böcker i fokus den 23:e september, och det faktum att det knappt finns någon litteratur utgiven på språket. Vad finns det för möjligheter idag och hur ser framtiden för litteratur på svenskt teckenspråk ut? Maria O’Donnell, MTM, och Maria Norberg, konsult på Teckenbro som producerar teckenspråkiga böcker, visar prov på teckenspråkig litteratur, som även läses upp för den hörande publiken. Vid seminariet medverkar också Bert Liljeholm Brännström, läsare av litteratur på svenskt teckenspråk.

Här kan du se alla våra programpunkter under Almedalsveckan och Bokmässan:
5:e juli klockan 10:00 till 10:45 - Tillgänglig demokrati de kommande 100 åren
5:e juli klockan 15:00 till 15.45 - Bättre möjligheter till läsning - också i digitala tider
23:e september klockan 14:30 till 14.50 - Shared Reading under pandemin - utmaningar och möjligheter
23:e september klockan 15:00 till 15:30 - Hög tid för teckenspråkiga böcker
23 september klockan 16:00 till 16.20 - Att bearbeta skönlitteratur till lättläst - hur gör man och för vem?

Publicerad: 2021-05-27
Sidansvarig: Henrik Assarsson
Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)