Författaren Ann Gomér står på en scen, med en stor blombukett i famnen.  Hon ler och är omgiven av två personer från juryn för Lättlästpriset 2023
Ann Gomér omgiven av Quinten Moody och Per Lodenius från juryn. Foto av Elhiin Wieselblad.

Lättlästpriset 2023 till LL-förlagets Ann Gomér

Lättlästpriset har delats ut sedan 2020, och är Studieförbundet Vuxenskolans litteraturpris för lättlästa böcker. Lördagen den 14 oktober utsågs Ann Gomérs Rockfesten till 2023 års bästa lättlästa bok.

– Det finns inget annat pris som är bättre än detta, så något har jag ju gjort rätt. Och det här priset sätter lättlästa böcker på dagordningen på ett jättebra sätt, säger Ann Gomér.

Studieförbundet Vuxenskolan uppmärksammar sedan 2020 lättläst för vuxna genom det årliga Lättlästpriset. I juryn sitter läsare som själva tillhör målgruppen med intellektuell funktionsnedsättning, samt förtroendevalda och språkspecialister.

Årets vinnare Rockfesten är Ann Gomérs tredje bok i serien om grannarna på Bofinken. Här följer vi fyra vänners vardag i gruppbostaden där de bor. I den här boken är det Roger som är huvudpersonen, och han ska uppträda med sitt band på den kommande rockfesten. Men när bandet ska välja vilken låt de ska framföra uppstår problem.

– Jag tror att många kan känna igen sig i boken och i bokens karaktärer. Sen tror jag att min blandning av humor och skildring av jobbigare känslor uppskattas. Jag är inte rädd för att ha med konflikter i mina böcker, men samtidigt är humorn jätteviktig, säger Ann Gomér.

Läs mer om Rockfesten på LL-förlagets webbplats (öppnas i nytt fönster).


Övriga nominerade:
"Stöld" av Ann-Helen Laestadius, bearbetad av Jenny Lindblad
"Hitta hem" av Marie Albertsson
"Kapten Rollas äventyr" av Mats Ahlsén
"Himlabrand" av Moa Backe Åstot, bearbetad av Lina Stoltz
"Hundra procent rost" av Pär Sahlin

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)