Ny lättläst bok om pengar

Pengar är ett ämne som berör oss alla, och så många som varannan person känner stress när de tänker på sin ekonomi. I den nya lättlästa boken Bättre koll på pengarna förklarar kognitionsvetaren Elin Helander privatekonomi och grundläggande ekonomiska begrepp på ett enkelt sätt.

I Bättre koll på pengarna, som nu släpps på LL-förlaget, presenteras ekonomiska begrepp som intäkt, utgift, ränta och budget, och läsaren får tips om hur hen kan spara pengar för att få en bra grundbuffert. Avslutningsvis finns en ordlista med förklaringar på viktiga ekonomiska begrepp.

Boken riktar sig bland annat till personer med intellektuell funktionsnedsättning, personer med ADHD och personer som håller på att lära sig svenska. Boken har granskats av Kronofogden.

På ll-forlaget.se finns en kostnadsfri handledning till boken. Den kan användas i undervisning eller som inspiration till bokcirklar, och innehåller bland annat textfrågor samt memory med ekonomiska begrepp.

”Boken har ett enkelt språk, större teckenstorlek, kortare rader, förklaringar av krångliga ord samt illustrationer och faktarutor [...] en lättillgänglig, lättläst grundläggande ekonomibok", skriver Carola Forslund i BTJ-häftet nr 17, 2021.

Bättre koll på pengarna är skriven på lättlästnivå 3.

Du kan köpa boken via LL-förlagets webbshop (Öppnas i nytt fönster).

 

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)