Omslaget till boken hundkursen som visar en tjej i färgglada kläder som är ute och går med en gul hund. Bredvid finns en bild på författaren. Hon håller en hund i famnen.

Fartfyllt och humoristiskt om oväntad kärlek i ny lättläst bok

Det börjar med att Emma vill göra något nytt. Kanske färga håret. Eller ännu hellre gå på en dejt. Hon får lite hjälp av en vän att våga ta kontakt med Hasse. Han ska gå på en hundkurs, tänk om hon också skulle göra det? Det blir starten till en kärlekshistoria som kanske överraskar huvudpersonen Emma mest av alla.

– Jag fick idén till boken för många år sedan. Det var som en filmsnutt i huvudet, jag såg framför mig hur Emma och ledaren för hundkursen städar ett förråd. Sedan fick jag skriva baklänges för att ta reda på hur de hade kommit dit, berättar författaren Anna Hansson.

Anna Hansson hade lätt att skriva om att gå på en hundkurs eftersom hon själv har haft många hundar.

– Men det är ingen självbiografisk bok, skrattar hon. Fast jag har skrivit ganska många böcker där hundar är viktiga, och jag försöker smyga in hundar här och där.

Hundkursen är Anna Hanssons fjärde bok på lättläst för vuxna.

Vad karakteriserar dina böcker?

– Jag brukar alltid skriva rakt på sak och ha lyckliga slut. Jag vill alltid sluta med en fin, positiv känsla, precis som när jag läser en bok vill jag kunna dra en suck av lättnad på slutet.

Hur hoppas du att läsarna kommer ta emot boken?

– Jag hoppas att de som läser ska tycka att det känns roligt och spännande att läsa boken, och att de känner sig glada över hur saker och ting löser sig i slutet. Jag hoppas förstås också att de ska vilja läsa fler av mina böcker!

Hundkursen har fått bästa möjliga betyg från BTJ!

”Berättelsen har känsla och nyans i dialogen och situationerna som uppstår skildras träffsäkert. […] Erica Jacobsons illustrationer är riktiga lyckopiller med starka och spännande färger.”

Helene Ehriander, BTJ-häftet 4 2022. Betyg: 5 av 5.

  • Titel: Hundkursen
  • Författare: Anna Hansson
  • Formgivare: Erica Jacobson
  • Utgivningsdag: 17 februari 2022
  • Lättlästnivå: 2 - Lättare

Publicerad: 2022-02-17

Sidansvarig: Martin Strandberg

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)