Tactile Reading-konferensen 2021

Boka in den 29 och 30 april 2021 då den internationella Tactile Reading-konferensen kommer till Oslo för att ta del av idéer, hitta inspiration och förbättra din kunskap inom taktil läsning.

Konferensen kommer att fokusera på punktskrift och taktila bilder samt digitala hjälpmedel för punktskriftläsning och användning av 3D-tryckt material. Fokus kommer att ligga på tidigt intervention och utbildning för barn, ungdomar och vuxna inom området taktil läsning.

Programmet kommer bestå av presentationer av forskning och praktik, interventioner, metoder och material både riktade till läsare med en högre läskunnighet och för läsare med olika utmaningar till exempel på grund av flera funktionsnedsättningar eller minoritetsspråkiga talare.

Under konferensen samlas utövare, utvecklare och innovatörer inom taktil läsning samt akademiker inom olika forskningsområden och kommersiella företag.

Den 28 april 2021 hålls det en för-konferens inför den faktiska konferensen.
Läs mer om konferensen och för-konferensen här (öppnas i nytt fönster)

Konferensen tar nu emot abstracts från de som vill bidra med presentationer. De hålls antingen på 20 eller 40 minuter och ska hållas på engelska. Skicka in ditt förslag senast den 15 maj 2020.
Läs mer här om hur du gör för att skicka in ditt förslag (öppnas i nytt fönster)

 

Tactile Reading 2021 arrangeras av Statped i samarbete med Norges Blindeforbund, Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (NLB) och med de svenska initiativtagarna till den första Tactile Reading-konferensen.

Kontakt:

tactilereading2021@statped.no


Publicerad: 2020-03-30
Sidansvarig: Henrik Assarsson

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)