Tjänster för dig som behöver hjälp att ringa oss

Det finns flera tjänster för dig som behöver hjälp att ringa oss. Tjänsten Teletal är till för dig som har en funktionsnedsättning och har svårt att prata i telefon. Två andra tjänster som kan hjälpa dig är Texttelefoni och Bildtelefoni.

Om du har svårt att tala, skriva eller minnas, kan du behöva hjälp att prata i telefon. Med Teletal kan du få talstöd, minnesstöd och anteckningsstöd när du ringer. En tolk är med dig i samtalet och hjälper dig. Teletals tolkar har tystnadsplikt. Tjänsten erbjuds endast på svenska.

Så fungerar Teletal, läs mer om tjänsten på Teletal webbplats, (Öppnas i nytt fönster). 

Vill du ha mer information kan du kontakta Teletal på telefon 020-22 11 44 eller via Teletals webbplats, (Öppnas i nytt fönster).

Tjänsten är kostnadsfri.

Andra tjänster för dig som behöver hjälp att ringa

Post- och telestyrelsen erbjuder även dessa kostnadsfria tjänster:

Texttelefoni.se

Texttelefoni.se, (öppnas i nytt fönster) förmedlar samtal mellan text och tal. Tjänsten erbjuds på svenska och på engelska. Det gör det möjligt för dig som kommunicerar via text och dig som använder tal att ringa till varandra. Tjänsten passar även hörselskadade och hörande som har talsvårigheter.
SIP: texttelefon@texttelefoni.se
Analog texttelefon: 020-600 600
Telefon: 020-600 650
Du kan använda tjänsten via webbappen, (Öppnas i nytt fönster) som nås via tjänstens webbplats eller mobilappen som finns tillgänglig på Google Play och App Store.

Tjänsten är kostnadsfri.

Bildtelefoni.net

Bildtelefoni.net, (Öppnas i nytt fönster) gör det möjligt för dig som använder svenskt teckenspråk och dig som använder svenskt tal att ringa till varandra. Dessutom kan två eller flera personer som befinner sig på samma plats få samtal distanstolkade.
SIP: tolk@tolk.sip.nu
Telefon: 020-28 00 20
Mer information om tjänsten finns på Bildtelefoni.net, (Öppnas i nytt fönster).

Tjänsten är kostnadsfri

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)