Annons: Äldre man med hörlurar lyssnar på taltidning, med texten "Jag fick ha kvar morgontidningen! Du som har svårt att läsa kan ha rätt att få din dagstidning som taltidning."

Alla ska ha möjlighet att läsa

Nu vill vi att fler ska upptäcka tillgängliga medier, det vill säga: talböcker, taltidningar, punktskrift, lättläst med mera. Vi vill att fler ska få glädje och nytta av våra produkter och tjänster.

Du kommer att se vår annonsering i bland annat Dagens Samhälle, Sydsvenskan och lokalpress runt om i landet. I annonserna berättar personer med olika former av syn- eller läsnedsättning om vilka möjligheter tillgängliga medier ger.

- Att läsa och ta till sig nyheter, böcker eller information är en så viktig del av livet. Det kan handla om allt ifrån att få det yrke man vill ha eller att delta i bokklubben. Alla ska ha möjlighet att läsa på det sätt man vill, med ögon, öron eller fingrar - det är en demokratisk fråga, säger Camilla Batal som är avdelningschef för Marknad och kommunikation på MTM.

Först ut är Bo som berättar om hur han värdesätter att kunna fortsätta läsa sin morgontidning trots sin synnedsättning och Juana som berättar om hur hon har lärt sig svenska med bland annat hjälp av lättlästa böcker.
 
Dagstidningen som taltidning

Lättläst

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)