Tillgänglig läsning för demokratin - konferens 2018

Svenska Daisykonsortiets vision är att människor ska kunna ta del av information och kunskap på jämlika villkor oavsett funktionsnedsättning. Vad innebär detta för att ge alla möjligheter att delta i samhällets demokratiska processer?

Hur kan vi arbeta för att svårigheter att läsa inte ska påverka möjligheterna att delta i samhället? Vad har läsningen för roll i demokratin? Kan vi stärka demokratin om vi kan få fler att läsa? Och hur tillgängliggör vi läsning för fler?

Under konferensen får vi får höra presentationer från projekt som syftar till att ge alla tillgång till information, kunskap och läsning. Vi får också lyssna till flera personer som aktivt arbetar med tillgänglig läsning ur ett demokratiperspektiv.

Datum: torsdag 15 – fredag 16 november 2018
Plats: Norra Latin, Drottninggatan 71B, Stockholm
Moderator: Elin Nord

Program i pdf-format (öppnas i nytt fönster)

Program som webbsida i html

Konferensavgift

2 000 kronor per person för medlemmar i Svenska Daisykonsortiet, 3000 kronor per person för övriga. 700 kronor för press och ledsagare. Luncher och övrig förtäring ingår i avgiften.

Anmälan

”SDK-konferensen är fullbokad och anmälan är stängd. Kontakta tobias.willstedt@mtm.se om du vill bli uppskriven som reserv eller har några andra frågor.

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)