Bild på elev som sitter vid datorskärm

För skola

Välkommen till MTM:s skolwebb. Här finns material för lärare, skolbibliotekarier, specialpedagoger och alla andra som arbetar med elever som av olika orsaker kan behöva lättläst eller talböcker. Material finns för både yngre och äldre elever och SFI.

Sju korta föreläsningar

Vi tog den gästföreläsning vi brukade hålla på specialpedagogutbildningen och gjorde om den till sju korta föreläsningar. Vi berättar om talböcker och lättläst, hur det fungerar och hur du jobbar praktiskt med talböcker i skolan. Lyssna på allihopa eller välj de som passar dig!
Till sidan med sju korta föreläsningar och annat fortbildningsmaterial

Beställ informationsmaterial - utan kostnad

Vi har en hel del informationsmaterial om talböcker, Legimus och tillgägnlig läsning. Det kan vara material att dela ut till elever, vårdnadshavare eller kanske kollegor. Du beställer material och vi skickar det till dig - utan kostnad, broschyrer, affischer och foldrar. Eller så laddar du ned dem.
Läs mer och beställ material från oss

Allmän och lika läsrätt - ett sammanfattning av ett seminarium från Skolspåret på Bokmässan

Maria Samuelsson, Cilla Dalén och Jenny Edvardsson samtalar kring hur de arbetar med taböcker och lättläst med sina elever. Låt dig inspireras!

Titta på en femton minuters sammanfattning av seminariet Allmän och lika läsrätt (öppnas i nytt fönster)

Möt Henrik och Maria

Vi vill puffa för två filmer. Skolbibliotekarien Henrik och Specialpedagogen Maria berättar om hur de arbetar med tillgängliga medier och hur det hjälper deras elever. Bra och korta filmer som ni kan visa både internt och externt.

Lärarmaterial till 8 Sidor

Det finns massor med förslag hur du kan arbeta med nyheter i klassrummet. Vi erbjuder både en fyllig lärarhandledning, enklare uppgifter till varje nummer och en serie lektionsförslag.
Här finns en lärarhandledning till 8 Sidor
Här finns alla lektioner till 8 Sidor
Här finns material till varje nummer av 8 Sidor under terminerna

Spara

Spara

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)