För skola

Välkommen till MTM:s skolwebb. Här finns material för lärare, skolbibliotekarier, specialpedagoger och alla andra som arbetar med elever som av olika orsaker kan behöva lättläst eller talböcker. Material finns för både yngre och äldre elever och SFI.

Lektion om valet!

Nu har vi fått upp Jenny Edvardssons lektion om valet. I arbetsmaterialet ges förslag på hur man kan arbeta med Valet 2018 i undervisningen. Arbetsuppgifterna och frågorna kan användas i den ordning man önskar. Vill man kan man också välja att endast arbeta med en eller ett par av uppgifterna.
Läs mer och ladda ned lektionen

 

Fina filmer

Vi vill puffa för två filmer. Skolbibliotekarien Henrik och Specialpedagogen Maria berättar om hur de arbetar med tillgängliga medier och hur det hjälper deras elever. Bra och korta filmer som ni kan visa både internt och externt.

 

Dokumentation från alla årets studiedagar

Här finns alla föredrag från studiedagarna: Alla elevers rätt till läsning, en studiedag för dig som möter elever med lässvårigheter, Allas skolbibliotek och alla andra studiedagar MTM arrangerat under 2017. Allas skolbibliotek filmades också.
Läs alla presentationer

 

Nytt nyhetsbrev till skola

Den 4 februari skickade vi ut ett nytt nyhetsbrev till lärare.

Läs våra senaste nyhetsbrev och börja prenumerera!

 

Fjärde och sista boken om Kouplan

Nu har Sara Lövenstam slutfört sin serie om privatdetektiven Kouplan. Det finns lektioner till alla böckerna i serien: Flicka försvunnen, Bedragaren, I skuggorna och nu sist Hjärterum

 

En livsviktig resa från dari till svenska

Läs ett reportage om Ali Rezaie och Hamed Rezai två ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan och hur de tar till sig svenska språket från många håll
Läs om hur de lärde sig svenska genom böcker, film och diskussioner

 

Lärarhandledning till 8 Sidor

Handledningen kopplar arbetet med tidning och nyhetstexter till läroplaner och andra styrdokument. Handledningen fungerar för både grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildningen.

Upplägget innehåller tre huvudmoment som en klass eller grupp kan arbeta med under en termin eller ett läsår.

Läs mer och ladda ned handledningen.

Spara

Spara

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)