Bild på elev som sitter vid datorskärm

För skola

Välkommen till MTM:s skolwebb. Här finns material för lärare, skolbibliotekarier, specialpedagoger och alla andra som arbetar med elever som av olika orsaker kan behöva lättläst eller talböcker. Material finns för både yngre och äldre elever och SFI.

Talböcker och Legimus - för dig som arbetar på skolbiblioteket

Nu finns webbinariet Talböcker och Legimus – för dig som arbetar på skolbiblioteket inspelat. Här får du grundläggande information om vad en talbok är och vem som får läsa den, hur du introducerar och registrerar elever till Legimus och om ditt ansvar som registrerare.
Titta på webbinariet och kom igång med talböcker 

Anmäl dig till vår studiedag: Alla elevers rätt till läsning

Vi arrangerade Alla elevers rätt till läsning- en studiedag för dig som möter elever med lässvårigheter 2017 och då blev den snabbt fullsatt. Vi erbjuder den en gång till den 8 oktober, denna gång i Malmö.
Läs mer och anmäl dig

Lektion om valet!

Nu har vi fått upp Jenny Edvardssons lektion om valet. I arbetsmaterialet ges förslag på hur man kan arbeta med Valet 2018 i undervisningen. Arbetsuppgifterna och frågorna kan användas i den ordning man önskar. Vill man kan man också välja att endast arbeta med en eller ett par av uppgifterna.
Läs mer och ladda ned lektionen

Fina filmer

Vi vill puffa för två filmer. Skolbibliotekarien Henrik och Specialpedagogen Maria berättar om hur de arbetar med tillgängliga medier och hur det hjälper deras elever. Bra och korta filmer som ni kan visa både internt och externt.

Dokumentation från alla årets studiedagar

Här finns alla föredrag från studiedagarna: Alla elevers rätt till läsning, en studiedag för dig som möter elever med lässvårigheter, Allas skolbibliotek och alla andra studiedagar MTM arrangerat under 2017. Allas skolbibliotek filmades också.
Läs alla presentationer

Nytt nyhetsbrev till skola

Den 4 februari skickade vi ut ett nytt nyhetsbrev till lärare.
Läs våra senaste nyhetsbrev och börja prenumerera!

Lärarhandledning till 8 Sidor

Handledningen kopplar arbetet med tidning och nyhetstexter till läroplaner och andra styrdokument. Handledningen fungerar för både grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildningen.

Upplägget innehåller tre huvudmoment som en klass eller grupp kan arbeta med under en termin eller ett läsår.
Läs mer och ladda ned handledningen.

Spara

Spara

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)