Bild på elev som sitter vid datorskärm

För skola

Välkommen till MTM:s skolwebb. Här finns material för lärare, skolbibliotekarier, specialpedagoger och alla andra som arbetar med elever som av olika orsaker kan behöva lättläst eller talböcker. Material finns för både yngre och äldre elever och SFI.

Titta på en film!

Vi har samlat inspirerande, fortbildande och informerande filmer som arbetar i skolan kan ha glädje av på olika sätt. Titta på dem själv eller visa för en grupp kollegor.
Titta på våra och andras filmer om tillgängliga medier

Webbinarium - talböcker och lättläst i skolan

I vårt webbinarium får du grundläggande information om vad en talbok är, vilka elever som får läsa den och hur de får tag i den. Vi berättar om Legimus, MTM:s digitala bibliotek med 120 000 talböcker och hur eleven kan läsa talböckerna med webbspelare och app. Vi berättar också om vad vi menar med lättläst och för vilka elever som lättlästa böcker och nyheter är bra. Välj mellan 24 oktober och 3 december.
Läs mer och anmäl dig

Talböcker och Legimus - för dig som arbetar på skolbiblioteket

Nu finns webbinariet Talböcker och Legimus – för dig som arbetar på skolbiblioteket inspelat. Här får du grundläggande information om vad en talbok är och vem som får läsa den, hur du introducerar och registrerar elever till Legimus och om ditt ansvar som registrerare.
Titta på webbinariet och kom igång med talböcker

Möt Henrik och Maria

Vi vill puffa för två filmer. Skolbibliotekarien Henrik och Specialpedagogen Maria berättar om hur de arbetar med tillgängliga medier och hur det hjälper deras elever. Bra och korta filmer som ni kan visa både internt och externt.

Lärarhandledning till 8 Sidor

Handledningen kopplar arbetet med tidning och nyhetstexter till läroplaner och andra styrdokument. Handledningen fungerar för både grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildningen.

Upplägget innehåller tre huvudmoment som en klass eller grupp kan arbeta med under en termin eller ett läsår.
Läs mer och ladda ned handledningen.

Spara

Spara

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)