Skrivregler för matematik

Punktskriftens skrivregler för matematik och naturvetenskap.

Denna skrivregelsamling gavs ut i december 2012 och innehåller Punktskriftsnämndens rekommendationer för hur man skriver och utformar matematisk punktskrift.

Boken ersätter en tidigare upplaga som kom ut 1998 och är omarbetad med tanke på att det ska vara lättare än tidigare att använda matematisk punktskrift.

I punktskrift består boken av två volymer. Två register gör boken lätt att söka i och de olika punktskriftstecknens utseende beskrivs genom att de ingående punkterna noteras.

Boken säljs i punktskrift och svartskrift för 200 kr inklusive moms

Punktskriftens skrivregler för matematik och naturvetenskap som PDF 3,72 MB (öppnas i nytt fönster)

Beställ Punktskriftens skrivregler för matematik och naturvetenskap via beställningsformulär här på webbplatsen (öppnas i samma fönster)

Beställ Punktskriftens skrivregler för matematik och naturvetenskap via e-post (öppnas i nytt fönster)

Det går även att beställa boken per telefon: 08-580 02 710.

Förändringar har gjorts för att göra det lättare att använda matematisk punktskrift. De matematiska tecknens utseenden i punktskrift har valts för att vara lättare att minnas än tidigare. Det rekommenderas också att större uppmärksamhet ska ges till den matematiska punktskriftens layout, bland annat genom att blanktecken kan användas för att skapa bättre läsbarhet i en följd av tecken och att varje ekvation i ett ekvationssystem ska skrivas på ny rad. En grundtanke med den matematiska punktskriften är att få så stor överensstämmelse som möjligt med skrivregler för övrig punktskrift.

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)