Bild på människor som slåss i en bar

Om första världskriget var ett slagsmål i en bar

Det här är en sammanfattning av första världskriget, skriven som om kriget var ett slagsmål i en bar. Det kan vara intressant för eleverna att läsa om kriget, fast på ett helt annat sätt. Dessutom är det en riktigt bra sammanfattning.

Tyskland, Österrike och Italien står tillsammans i en bar när Serbien knuffar till Österrike så att Österrike spiller öl. Österrike kräver att Serbien köper honom en ny kostym eftersom det blev ölfläckar på ena byxbenet. Tyskland håller med Österrike. Storbritannien föreslår att alla ska lugna ner sig lite.

Serbien säger att han inte har råd med att köpa en ny kostym men erbjuder sig att betala för kemtvätt av Österrikes byxor. Ryssland och Serbien tittar på Österrike. Österrike frågar Serbien vem han tittar på. Ryssland säger att Österrike ska sluta bråka med hans lillebror. Österrike frågar Ryssland vems arme som ska hjälpa honom med det.
Tyskland frågar Storbritannien om det inte är så att Frankrike tittar på honom och att det faktiskt är så taskigt att Storbritannien inte ska göra något. Storbritannien svarar att Frankrike kan titta på vem han vill och Storbritannien tittar också på Tyskland och vad tänker Tyskland göra åt det?

Tyskland säger åt Ryssland att sluta titta på Österrike annars ska minsann Tyskland se till att Ryssland får annat att tänka på. Storbritannien och Frankrike undrar om Tyskland tittar på Belgien. Turkiet och Tyskland går iväg till ett hörn av baren och börjar viska.

När de kommer tillbaka till de andra så anstränger sig Turkiet att inte titta på någon. Tyskland kavlar upp ärmarna, tittar på Frankrike och smäller till Belgien. Frankrike och Storbritannien slår Tyskland. Österrike slår till Ryssland. Tyskland slåss nu med Frankrike och Storbritannien med ena handen och smäller till Ryssland med den andra. Ryssland försöker smocka till Tyskland men missar och ramlar nästan. Japan ropar från andra änden av baren att han är på Storbritanniens sida men sitter kvar vid sitt bord. Italien överraskar alla med att slå till Österrike.

Australien slår till Turkiet som slår tillbaka, men ingen blir sur för det var Storbritannien som tvingade Australien att göra det. Frankrike ramlar igenom ett fönster men reser sig upp och fortsätter slåss. Ryssland slängs ut genom ett annat fönster, förlorar medvetandet och får hjärnskador och vaknar upp helt personlighetsförändrad.  Italien försöker smälla till Österrike men missar, men Österrike faller ändå.

Italien lyfter nu båda händerna över huvudet och springer runt i baren och jublar. Amerika väntar tills Tyskland nästan håller på att falla ihop efter att tagit emot många slag från Frankrike och Storbritannien, då slår Amerika till Tyskland med en stol för att sedan låtas att han vann slagsmålet alldeles själv.

Nu är alla stolar och bord sönderslagna och den stora spegeln bakom bardisken krossad. Frankrike, Amerika och Storbritannien kommer överrens om att det var Tyskland som började och därför är allt Tysklands fel. Medan Tyskland är medvetslös tar de alla hans pengar och bjuder sina vänner på drinkar.

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)