Seminarium om taktila bilder 2013

I september 2013 arrangerade Konstfack, Mälardalens högskola och Punktskriftsnämnden/MTM ett seminarium om taktila bilder. Se filmade föredrag från seminariet här.

Välkomnande och introduktion (Seminarium om taktila bilder, del 1 av 5)

Välkomnande och introduktion av Anette Göthlund, Jana Holšánová och Yvonne Eriksson. Anette Göthlund är professor på Institutionen för bildpedagogik på Konstfack. Jana Holšánová är ordförande i Punktskriftsnämnden och docent i kognitionsvetenskap vid Lunds universitet. Yvonne Eriksson är professor i Informationsdesign på Mälardalens högskola och medlem i Punktskriftsnämnden.

Att arbeta med taktil bild som formgivare (Seminarium om taktila bilder, del 2 av 5)

Att arbeta med taktil bild som formgivare, Carina Søe-Knudsen. Carina Søe-Knudsen är formgivare och skapar taktila bilderböcker för MTM.

Om olika stilar i taktila bilder (Seminarium om taktila bilder, del 3 av 5), Konstfack den 13 september 2013

Om olika stilar i taktila bilder, Elisabet Jonsved.

Elisabet Jonsved är bildlärare och har på uppdrag av Punktskriftsnämnden genomfört en undersökning i två delar om hur olika stilar i taktila bilder uppfattas. Resultat från undersökningen presenteras.

E-learningplattform om taktil bild och punktskrift (Seminarium om taktila bilder, del 4 av 5), Konstfack den 13 september 2013

E-learningplattform om taktil bild och punktskrift, Lena Stenberg, Mattias Meldert och Peter Johansson.

Lena Stenberg, Mattias Meldert och Peter Johansson är adjunkter i informationsdesign på Mälardalens högskola och har tagit fram en e-learningplattform om hur man lär barn att använda taktila bilder. Plattformen innehåller också en "punktskriftskurs".

Seminarium om taktila bilder (del 5 av 5), Konstfack den 13 september 2013

Allt flyter: en studie om att underlätta för barn med CVI (hjärnsynskada) att orientera sig i klassrummet, Lina Jakobsson. Lina Jakobsson, Informationsdesigner, Mälardalens högskola, presenterar sitt examensarbete.

 

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)