Skönlitteratur - LSS

BokomslagKafé Löftet

Ninni är ny i Stockholm och ganska ensam. Ninni och till jobbet och hem igen, Hon saknar kärlek i sitt liv men hur ska hon träffa någon? Så börjar Niklas på hennes jobb och hon blir förälskad. Men han vet ju knappt vem hon är! Niklas bor mittemot Kafé Löftet, så där börjar Ninni sitta och spana och tumma på lappen med Niklas telefonnummer. Ska hon våga ringa?
Boken går inte att köpa men finns att låna på biblioteket.

Bokomslag

Amir och jag - ett år tillsammans

av Annelie Drewsen
I jag-form berättar en kvinna om mötet med sin man Amir. Deras första kyss och hur han friar. Till graviditet och förlossning i december. Det är en varm och vardaglig berättelse om ett par som väljer att bilda familj.
Läs om boken i Viljas bokhandel

Ingen vanlig jul

av UOmslagnni Brandeby
Det är snart jul. Anna och Lasse väntar sitt tredje barn. Det är mycket som ska fixas inför julen – pynta, baka, titta på julkalendern och köpa julklappar. Men Anna är trött och måste vila mycket. På julafton åker hela familjen till mormor och morfar för att fira jul. Precis när jultomten kommer känner Anna att det är dags att åka till BB … Fartfyllt och humoristiskt om ett typiskt svenskt julfirande som inte blir som vanligt.
Boken i Viljas bokhandel

OmslagJohans poesi

av Johan Johansson Erik
Johan är 27 år och älskar att skriva. Det här är en diktsamling med 19 av hans dikter. De handlar om kärlek och sorg. Om att åka buss till den dagliga verksamheten där han jobbar. Om att vara på sjukhus. Och om ljus och mörker, svett och mobiltelefoner. Ja, om livet helt enkelt.
Boken i LL-förlagets bokhandel

OmslagTvå systrar och tavlan

av Martin Palmqvist
En underfundig deckare kryddad med humor! Systrarna Beata och Anna har ärvt en tavla efter sin pappa. Kan det verkligen vara sant att tavlan är målad av Picasso? Anna och Beata försöker ta reda på om tavlan är äkta, men det är inte så lätt att veta vem man kan lita på i konstvärlden.
Boken i Viljas bokhandel

BokomslagEgen nyckel

av Ann-Charlotte Ekensten
Emma är en framåt tjej som behöver en del stöd i vardagen. Här upplever hon den känsla av frihet som det är att få en egen nyckel till en egen lägenhet. Nu ska hon leva sitt eget, vuxna liv. "Kär på riktigt", "Första dansen" och "Egen nyckel" är några av böckerna i serien om Emmas liv.
Boken i Viljas bokhandel

OmslagTjockare än vatten

av Anne Cassidy
George och Lennie är kusiner. De har ont om pengar och tillsammans reser de för att hitta enklare jobb. George är 19 år, men tar hand om sin några år äldre kusin. Lennie är jättestor och snäll, men han tycks alltid hamna i trubbel. George måste kämpa hårt för att skydda honom. Tjockare än vatten är en modern variant av John Steinbecks klassiker Möss och människor.
Boken i Argassos bokhandel

OmslagNär mandelträden blommar

av Sara Wadell
Fristående fortsättning på böckerna I samma båt och Noors trädgård. Leila ska gifta sig med sin pojkvän Jonas. Hennes pappa Hassan vill ordna ett stort persiskt bröllop och Jonas mamma vill ordna ett typiskt svenskt bröllop. Båda är lika envisa. Kommer de att kunna samsas? Humoristiskt om kulturkrockar. Boken finns i två olika lättlästa versioner.
Boken i LL-förlagets bokhandel - nivå 1

Ormblomman

Henry är på besök i staden där han bodde som ung. När han kommer till hotellet finns ett brev till honom i receptionen. Brevet är från Vera Kall, den enda kvinna han någonsin har älskat. Vera Kall kallades också för Ormblomman. Hon försvann en natt för 30 år sedan. Henry har alltid trott att hon var död. Betyder brevet att hon lever? Spänningsfavorit i nytryck med nytt omslag. Finns som talbok
Boken i LL-förlagets bokhandel

BokomslagNils Holgerssons underbara resa

Selma Lagerlöfs klassiker i en förkortad och lättläst version. Boken skrevs 1906 som en lärobok i svensk geografi. Vi får en spännande inblick i hur Sverige fungerade förr i tiden och så lär vi oss en hel del om hur Sveriges avlånga land faktiskt ser ut, med åar och åsar, sjöar och skogar.
Boken i Viljas bokhandel

BokomslagBrev från kungen

Thea älskar att sortera post på äldreboendet Himmelsbro, men mest av allt älskar hon kungafamiljen. Eftersom Klara fyller hundra år kommer det ett brev från kungen till henne. När Thea ser det kungliga sigillet kan hon inte stå emot frestelsen och tar brevet ... Andra fristående delen i serien om Himmelsbro.
Boken i Viljas bokhandel

Mannen på strandenBokomslag

En taxichaufför kör en passagerare från det lilla samhället Svarte in till Ystad. Men när de kommer fram är mannen i baksätet död. Vad har egentligen hänt? Mannen som heter Alexandersson har tidigare setts vandra på stranden i Svarte. Kurt Wallander får snart veta att mannen blivit förgiftad. Spänningsfavorit i nytryck med nytt omslag. Finns som talbok. 
Boken i LL-förlagets bokhandel

BokomslagFotografens död

Fotografen Simon Lamberg hittas ihjälslagen i sin ateljé. Kurt Wallander får i uppdrag att lösa mordet. Lamberg har ett otäckt fotoalbum i sin ateljé, och Wallander tycker nästan att han verkar sjuk. Först hittar Wallander inga spår efter mördaren, men när en mystisk man tappar en psalmbok under ett träd får han en ledtråd.Spänningsfavorit i nytryck med nytt omslag. Finns som talbok.
Boken i LL-förlagets bokhandel

Nya Vänner

Adira kom till Sverige för ett år sedan och har inte hunnit få så många vänner. En vinterdag ser hon en gammal kvinna som ramlat och gjort sig illa. Kvinnan heter Astrid och måste åka till sjukhus. Adira ringer efter ambulansen. När Astrid kommer hem från sjukhuset bjuder hon Adira på fika. Kanske kan de bli vänner? En varm vänskapsskildring och en inblick i hur det fungerar på akuten.
Läs mer i Viljas bokhandel

Kärlek stavas köttbulle

Amanda vill köpa en valp. Inte vilken valp som helst, den måste vara söt och se gullig ut på bild. Men istället dyker gatuhunden Yang upp i hennes liv. Yang är tovig, ful och för smal. Amandas pojkvän tycker inte om honom. Nu måste Amanda välja mellan sin hund och sin pojkvän.
Läs mer i LL-förlagets bokhandel

Maria får panik

Maria är bakfull. Hon har huvudvärk. Mamma säger till Maria att hon måste söka jobb nu när skolan är slut. Maria får mer huvudvärk när mamma säger så.  Alla verkar ha en plan i livet. Alla utom Maria. Hur ska det gå för henne?
Läs mer i LL-förlagets bokhandel

Brorsor med brudar

Nalle vågar inte prata med tjejer. Särskilt inte Ylva på jobbet. Nalles brorsa Niklas träffar massor med tjejer. Men den snygga tjejen som jobbar i kassan på Ica vågar han inte säga ett ord till. Nalle är dålig på att hjälpa sin bror. Men kanske är han bra på att hitta en tjej till sig själv? Brorsor med brudar är en fristående fortsättning på Bästa brorsorna.
Läs mer i LL-förlagets bokhandel

Bokomslag

Utedasset

Svea älskar sitt utedass. Inget är så trevligt och avslappnande som att sitta där inne i godan ro, lyssna på skatornas tjatter, trädens sus och vindens tjut. Någon vanlig toalett, nä det vill hon verkligen inte ha. Men  nu vill kommunen ta dasset ifrån henne, det är visst inte bra för miljön. Det tänker Svea inte gå med på! Hon tänker minsann kämpa för sitt älskade dass.
Läs mer i LL-förlagets bokhandel

Prästen med blått hår

Bert Ceder är präst och ska snart gå i pension. Hans efterträdare är en ung man som heter Erik Borg. Men det visar sig att Erik egentligen heter Erika, har blått hår och ring i näsan. Bert blir förskräckt – hur ska det nu gå? Men så får historien en helt ny vändning … En berättelse som lockar till både tårar och leenden.
Läs mer i Vilja förlags bokhandel

En världsomsegling under havet

Professor Arronax och hans betjänt Charles reser till Stilla havet för att leta efter ett sjöodjur. Men odjuret visar sig vara den hemliga u-båten Nautilus, och efter ett skeppsbrott blir Arronax och Charles tillfångatagna ombord. Båtens kapten heter Nemo och tillsammans med sin besättning tar han med de två fångarna ut på ett oförglömligt undervattensäventyr.
Läs mer i Hegas bokhandel

BokomslagEn krossad vas och sju andra berättelser

När man blir arg känns både kroppen och huvudet helt annorlunda. Blodet susar och kinderna hettar. Plötsligt vill man smälla i dörrar, kasta saker, skrika och vifta med nävarna - ja, kanske till och med skada någon. Eller så vill man bara gömma sig från allt och alla. I gruppbostaden på Liljekonvaljvägen blir alla arga ibland. Även personalen.
Läs mer i LL-förlagets bokhandel

BokomslagBästa brorsorna

Nalle bor på ett gruppboende och jobbar i köket på dagcentret. En dag vill Nalles lillebror Niklas flytta in hos honom. Men vad ska personalen säga? Niklas får stanna i hemlighet. Det blir svårt för Nalle att skaffa mat åt dem båda. När polisen knackar på och frågar efter Niklas blir det riktigt jobbigt.
Läs mer i LL-förlagets bokhandel

De 39 stegen

Året är 1914 och Richard Hannay har återvänt till England från Sydafrika. Han blir snabbt uttråkad och funderar på att resa tillbaka till Afrika. Men så hittar han en mördad man i sitt vardagsrum och blir indragen i en klurig spionhistoria. Spännande äventyrsroman som även har filmats av Alfred Hitchcock.
Läs mer i Vilja förlags bokhandel

BokomslagEn man som heter Ove

Det var bättre förr, tycker Ove. Speciellt nu, när livet förlorat sin mening. Frun har dött och han har blivit av med jobbet. Därför har Ove bestämt sig - han tänker inte leva längre. Men just den dagen då han ska ta livet av sig backar grannarna på hans brevlåda med bilen. Han dras in i något fantastiskt och nytt: gemenskap. Nu i lättläst version av Niklas Darke.
Läs mer i LL-förlagets bokhandel

Ängeln i Venedig

En äventyrsberättelse om kärlek och krig i 1500-talets Venedig. Luca arbetar på ett stort skeppsvarv och drömmer om den vackra Angelina. Runt honom rustas det för krig mot det mäktiga Osmanska riket och även Luca måste göra sin plikt. Han hamnar på skeppet Ängeln. Nu gäller det att han håller huvudet kallt så att han kan återvända till Angelina.
Läs mer i Argassos bokhandel

BokomslagKatten som inte ville dö

Det sägs att katten har nio liv… Peter och Beas älskade katt Tiger blir påkörd av en bil och dör. De kan inte fatta att det är sant. För det är väl sant? De såg ju blodet, de begravde den livlösa katten. Så vad är det för katt som möter dem när de kommer hem? Nog är den väldigt lik deras Tiger?
Läs mer i LL-förlagets bokhandel

En perfekt julafton

Najib är ensamkommande flyktingbarn och firar jul med sin extrafamilj. Han tycker att det känns både roligt och jobbigt. Roligt eftersom han får vara med Daniel och hans familj. Jobbigt för att han längtar efter sin familj hemma i Afghanistan. Allt han vill är att få kontakt med sina föräldrar. Kommer han att kunna få sin önskan uppfylld?
Läs mer i Vilja förlags bokhandel

BokomslagStora boken om En naken karl

Johan Werkmästers omåttligt populära serie ges nu ut i en samlingsvolym. I dråplig och humoristisk anda lär vi känna herr Jansson och hans granne fröken Lasker i de tre berättelserna En naken karl, En naken karl i Paris och En naken karl firar jul. Dessutom en helt ny novell om herr Jansson och fröken Lasker, Herr Jansson bjuder på middag.
Läs mer i LL-förlagets bokhandel

God död jul

Snart är det jul och alla borde vara glada. Men Linda är arg och kan bara tänka på hämnd. Hon har nämligen fått sparken för att hon varit berusad på arbetstid. Plötsligt får Linda en farlig idé. Hon ska gå till jobbet en sista gång. De få vad de förtjänar … En riktig rysare med allvarlig botten, som öppnar upp för diskussion.
Läs mer i Vilja förlags bokhandel

Mysteriet med tomterånarna

Peo, Lollo, Ester och Jamal har en egen nyhetskanal, där de gör filmklipp och lägger ut på internet. En vinterkväll rånas butiken där Esters syster jobbar. Rånarna är utklädda till jultomtar. Senare hittar gänget både stöldgods och tomtekläder nära stugan där de har sin nyhetsstudio. Kan gänget lösa mysteriet? 
Läs mer i Hegas bokhandel

BokomslagSjöbergs affär – Ut med hunden

Böckerna i serien om Sjöbergs affär är mycket lättlästa. Ut med hunden är den första delen i serien. När Alexandras föräldrar dog blev hon mycket ledsen och ensam. Då köpte hon hunden Laban. Men nu har hennes flickvän Lotta flyttat hem till henne, och Lotta är allergisk. Måste Alexandra sälja Laban, eller kommer Lotta att flytta ut?
Läs mer i LL-förlagets bokhandel

BokomslagSjöbergs affär – Ny i butiken

Kalle hatar att gå gymnasiet. Istället får han praktik i Sjöbergs affär, där hans mamma arbetar. Men arbetet i affären är också tråkigt, tills den dag han träffar Karolin som jobbar extra på helgerna. Serien om Sjöbergs affär är charmiga vardagsberättelser för vuxna.
Läs mer i LL-förlagets bokhandel

BokomslagSjöbergs affär – Bråk i bilen

Fadi kommer ofta för sent till jobbet på morgonen. Det är för att han åker spårvagn. Johan erbjuder Fadi skjuts. Det är perfekt, tycker Fadi. Det tycker inte Johan. Fadi pratar högt, äter i bilen och skräpar ner. Och så vill han att hans syster ska åka med! Johan vet inte hur han ska lösa situationen.
Läs mer i LL-förlagets bokhandel

BokomslagI samma båt – nivå 1

Frivilliga sökes för arbete med hemlösa, står det i annonsen. Men man får ju inte betalt! Vad är det för mening med att jobba utan lön, fnyser Hassan. I Iran var Hassan en framgångsrik båtbyggare, men i Sverige har han inte ens ett jobb. Hans fru däremot har både lärt sig svenska och skaffat ett arbete. (finns också i språknivå 2)
Läs mer i LL-förlagets bokhandel

BokomslagNoors trädgård - nivå 1

Vi söker medlemmar till en ny arbetsgrupp. Uppdrag: Att göra fint här på gården. Välkomna! Noor är trött på sitt jobb och på sitt liv. Barnen har flyttat ut och hennes man Hassan bygger sina båtar. Ingen behöver henne längre. Men snart börjar Noor drömma märkliga drömmar. Om en svalkande oas med blommor från Iran. Kan hon göra verklighet av drömmen? (finns också i språknivå 2)
Läs mer i LL-förlagets bokhandel

BokomslagGrannen

Bengt lever ensam. I huset på andra sidan gatan bor en kvinna. Bengt brukar titta på henne genom fönstret. Hon är vacker, han skulle vilja träffa henne. Hur ska Bengt göra för att lära känna kvinnan? Men varför beter hon sig så konstigt?
Läs mer i LL-förlagets bokhandel

BokomslagOlyckan

- Er son är tyvärr död, säger polisen till föräldrarna. Han dog i en olycka. Några timmar senare knackar det på dörren.Det är sonen.
- Hej, jag är hemma nu, säger han.  Hur är det möjligt? Vad har hänt?
Läs mer i LL-förlagets bokhandel

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)