Faktaböcker - LSS

Jag söker: KärlekBokomslag

av Jerker Jansson
Jerker Jansson har varit gift i tjugo år när hans fru vill skiljas. Han bestämmer sig för att försöka hitta kärleken på nytt. Denna gång via internet. Vi får följa honom från att han börjar leta till dess att han faktiskt hittar en ny kärlek. Boken innehåller praktiska tips och funderingar kring vad kärlek är. Det är en personlig berättelse om det svåra och underbara med kärleken.
Boken i LL-förlagets bokhandel

Omslag

Sticka virka brodera

av Karolin Olsson
Det här är en bok om handarbete. Men rena stickbeskrivningar får vi leta efter någon annanstans! Här får vi istället möta människor som stickar och virkar och broderar. Vi får ta del av deras berättelser om varför och hur de handarbetar. Att brodera är som måla med nål och tråd säger en och någon annan stickar för att känna sig mindre ensam. Boken innehåller många fina bilder på handarbeten.
Boken i LL-förlagets bokhandel

OmslagSkogen berättar

av Joar Tiberg
Följ med in bland träden och lägger märke till stubbar, hyggen, kolmilor, konstiga gropar eller märken i träden. Förr i tiden var skogarna en stor del av människors liv. Man möttes i skogen, berättade historier om den, fick mat och material från den. Stora och små skogar finns fortfarande nära oss. Kom med på skogspromenad och lyssna till vad skogen har att säga oss.
Boken i LL-förlagets bokhandel

OmslagAstrid Lindgren – ett liv

av Cilla Dalén & Annelie Drewsen
En biografi över den världsberömda författaren Astrid Lindgren. Cilla Dalén och Annelie Drewsen berättar om hennes liv, hennes böcker och hennes arbete. Även de svåra stunderna skildras. I slutet av boken finns också tips på var man kan hitta mer information om Astrid Lindgren.
Boken i Viljas bokhandel

OmslagFakta om kungen och drottningen

av Tomas Dömstedt
En bok om Sveriges kung och drottning. Vilka är kungen och drottningen? Och vad gör en kung och drottning? Tomas Dömstedt berättar vad en monarki är, vad Sveriges kungapar arbetar med och vilka regler som gäller för en kung. Han skriver även om hur kungaparet träffades, vad de tycker om att göra på fritiden och hur deras familjeliv ser ut.
Boken i Nypons bokhandel

Så funkar lagarna

Lättillgängliga fakta på längden och på tvären. I den här boken förklaras de viktigaste svenska lagarna. Det handlar om skilsmässor, bostad, arbete, sjukvård och brottslighet. Ett enkelt språk, tydlig layout och olika färgteman gör att något så krångligt som lagstiftning blir begripligt! En ny utgåva kommer hösten 2017.
Läs mer om boken i LL-förlagets bokhandel

Valet är ditt

Hamed fyller snart 18 år. Nu ska han få rösta i valet för första gången. Hameds granne Rut säger att hon inte ska rösta. Det spelar ändå ingen roll. Men Hamed säger till Rut att det är viktigt att rösta! Boken avslutas med en faktatext om demokrati, grundlagarna och de olika valen.
Läs mer om boken i Viljas bokhandel

Anna på Brännö

Anna har just fatt sitt alldeles egna hem på Brännö utanför Göteborg. Äntligen kan hon bestämma själv! Varje dag tar Anna båten till jobbet inne i stan. På Kulturlabbet spelar hon teater, skriver manus och träffar arbetskamrater.
Läs mer om boken i LL-förlagets bokhandel

BokomslagAxel var idiot

Nu för tiden räknas alla människor som lika mycket värda. Men för inte särskilt länge sedan var det annorlunda. Axel var idiot är den sanna historien om ett liv som utvecklingsstörd i Sverige på 1900-talet. Ett undangömt liv, fyllt av skam, våld och låsta dörrar.
Läs mer om boken i LL-förlagets bokhandel

BokomslagPå djupt vatten

- Jag tror att jag bara är rädd för en enda sak i hela världen. Att vara i vatten, säger Sree. Hon kan inte simma. Hur är det att lära sig simma som vuxen? Möt Sree och Älla när de kämpar med vattnet och de olika stegen i simskolan, som att flyta, dyka efter ringar och hoppa från kanten.
Läs mer om boken i LL-förlagets bokhandel

BokomslagVägen till Vasaloppet

Elin ska åka Vasaloppet, nio mil på skidor från Sälen till Mora. Det är världens längsta skidtävling. Hon har förberett sig och tränat i flera månader. Vasaloppet är en tävling med en spännande historia. Det handlar om blåbärssoppa, svett och tårar. Historien om Vasaloppet handlar också om avhuggna huvuden och om kvinnor som har klätt ut sig till skäggiga män.
Läs mer om boken i LL-förlagets bokhandel

BokomslagNy i laget

Om Malin har ett lag, har hon alltid en plats där hon känner sig hemma. Då går allt annat mycket enklare också. Malin har spelat fotboll i många år. När hon flyttar från Östervåla till Stockholm förändras hela hennes liv. Vad betyder fotbollen då? Kommer Malin att hitta sin plats i ett nytt lag?
Läs mer om boken i LL-förlagets bokhandel

BokomslagJag känner mig arg

Tredje boken i LL-förlagets serie om känslor. Denna gång handlar det om ilska. Om att bli frustrerad, och hur det är när man inte kan bli arg, fast man borde. I boken berättar Therese, Rolf och Janne om sin ilska. Innehåller många bilder att känna igen sig i och diskutera.
Läs mer om boken i LL-förlagets bokhandel

BokomslagJag känner mig glad

Ange, Jenny och Elsa berättar om vad som gör dem glada, hur de visar glädje och om situationer när det är svårt att känna sig glad. Det här är den andra boken i LL-förlagets serie om känslor.
Läs mer om boken i LL-förlagets bokhandel

BokomslagJag känner mig ledsen

Alla människor blir ledsna ibland. I den här boken berättar Olle och Rebecka om hur det känns att vara ledsen. "När jag blir ledsen gör det först ont i bröstet. Sedan sprider sig det onda i hela kroppen", säger Olle. Är du som läser ofta ledsen? Vad gör dig ledsen? Och vad gör dig glad?
Läs mer om boken i LL-förlagets bokhandel

BokomslagIngen ska få veta

Mats har aldrig träffat sin farfar Ragnar. Ingen i släkten pratar om honom, inte ens farmor Engla. Ingen ska få veta är berättelsen om Engla och Ragnar. En kärlekshistoria som börjar lyckligt men slutar väldigt sorgligt. Det är en nära och personlig fotoberättelse om något vi alla bär på: familjehemligheter.
Läs mer om boken i LL-förlagets bokhandel

BokomslagDansa salsa med mig

Mitt problem är att jag är blyg. För tjejer alltså, det är inte lätt. Jag vill ju träffa en tjej att vara ihop med. Hur ska det gå till? Kanske jag kan träffa någon på dansgolvet, tänker jag. Men jag kan inte dansa, så jag går en kurs i bugg. Och jag går en kurs i salsa. Men vem vill dansa med mig?
Läs mer om boken i LL-förlagets bokhandel

BokomslagTävla med hunden Zolo

Linnea har en hund som heter Zolo - och Zolo kan dansa! Tillsammans med Linnea är han med i olika tävlingar, där de dansar till musik. Snart är det dags för det svenska mästerskapen i Freestyle. Linnea och Zolo har vunnit en gång tidigare, men ska de lyckas göra det igen?
Läs mer om boken i LL-förlagets bokhandel

Bokomslag

Tvätta händerna och hela kroppen

Det är viktigt att vara ren och ta hand om sin kropp. Det skyddar dig och andra från att bli sjuka. Det visar också att du bryr dig om andra, alla på jobbet, i skolan, på bussen. Du gillar när de luktar gott, och de gillar när du luktar gott.
Läs mer om boken i LL-förlagets bokhandel

BokomslagJag är Zlatan

Zlatan Ibrahimovics uppväxt i Rosengård var tuff. Han stal cyklar och bråkade med familjen och lagkamraterna. Men tricksen från förorten tog han med sig till fotbollsplanen när han blev proffs. Med egna ord berättar Zlatan om kampen och kickarna, om livet som en av världens bästa fotbollsspelare.
Läs mer om boken i LL-förlagets bokhandel

BokomslagFira året runt

Alla länder har sina helger och högtider. I Sverige är midsommar en viktig festdag. Midsommar är vi nästan ensamma i världen om att fira. Andra helger, som jul och påsk, är stora högtider i de flesta länder. I Fira året runt får du följa med på en festlig tur runt hela året. Vi bjuder på historia, matrecept och tips på hur vi firar och festar i Sverige, nu och förr.
Läs mer om boken i LL-förlagets bokhandel

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)