Jag är Zlatan

Det är en tid av oroligheter. Vad som har kommit fram till av fotbollens industri har påverkat den globala marknaden, påverkan på olika delar av samhället på individnivå ( att det har påverkat deras leverne gällande ekonomi, mänskliga rättigheter, yttrandefrihet och  levnadsstandard. Men det finns även en baksida då individer har fått betala ett högt pris på denna utveckling. Detta är en bra bok med olika input och fakta samt åsikter som kommer väl till pass. Åsikter och fakta som inte kommer fram i tidningar och tv. Delar med av författarnas åsikter och fakta delar som beskrivs utförligt. Den nämnda författaren visar sin ståndpunkt klart och även dessa åsikter och mål med sin bok. Det finns många faktorer som spelar in vid bedömningar som han gör vid sitt ställningstagande.

Det är olika kulturella, religiösa samt politiska mål och brakgrund som kan stå eller ses som stora hinder på vägen för de olika tankebanor och viljor att förändras genom idrotten (fotbollen) och de som idrottsrörelsens ideologi för med sig. Globaliseringen inom idrotten har påverkat olika grupper på olika sätt. Det är kulturella som hur gruppnivån påverkas. Staten i sig kan vara ett ekonomiskt uppvisning men det kan vara förödande på gruppnivå. Det beror på att olika grupper kan vara och tillhöra olika stammar eller etniciteter och där av den påverkan på gruppnivå (förortsgruppen). Den gruppen får inte vara med och utnyttja de ekonomiska resursernas i samhället.

De sociala nätverken kan skicka budskapet till en större publik än tidigare. Författarna tar upp

De mest väsentliga med sina åsikter. Det framgår av texterna att det alltid kommer att vara orättvist fördelat med resurserna mellan de rika och de fattiga i samhället.

I boken lyfts det fram att författarens frammarsch är någonting positivt, att han har fått en otrolig stor ekonomis uppvisning inom en väldigt kort period.

Boken är lätt  skriven , man fångas  av berättelse och  jag  tror att vi många  invandrare  vill och  kan läsa den. Mest i den här formen som lätt form. Jag  tror att många  killar blir  stimulerad till läsning  när  de  ser  att  det går  att  läsa  en bok.

Ordförråd är lagom för  mig.

Jag är invandrare, tycker om att läsa  böcker  om historia, fakta och har stort intresse inom Internationell Politik.

Jag är 40 års ålder  och läser på LC Svartsjö. Jag har turkiska som modersmål. Gillar att  läsa.

Kul med detta projekt.Boken är Zlatans egen beskrivning av sin uppväxt och resa genom livet fram till c:a 2011.

Fotbollen är naturligtvis det centrala genom hela texten med vissa, något djupare beskrivningar av familjemedlemmar och deras roller och betydelse.

Boken gav mig ingen "högre litterär" upplevelse, ingen direkt fascinerande läsning men dock en större insikt av att man med stort ego och mindre ödmjukhet kan komma långt i livet….med rätt sorts fötter och vinnarskalle. "Alla" har en åsikt om Zlatan och min egen  bild av honom var färgad av dessa tolkningar. Nu har jag läst hans egen version och syn på tillvaron men står fortfarande kluven till "fenomenet Zlatan".

Jag är född och uppvuxen i Sverige, har omgetts av litteratur under större delen av mitt liv, har gymnasial utbildning med samhällsvetenskaplig inriktning, behärskar svenska och engelska, läst franska och tyska men praktiskt endast använt svenska och engelska i yrkeslivet.

Läser relativt regelbundet och då en blandning av romaner, deckare och facklitteratur varav en del på engelska.
En bok om en hetsporre med rätt så skön attityd, Zlatan hade det jobbigt med skolan o med sina hemförhållanden, med en splitrad familj, men o andra sidan var nog detta de han behövde för att utvecklas inom fotbollen.

Vägen till toppen var en kamp, en rad med besvikelser, fajt med press, medspelare och tränaren.

Med många förebilder så hade Zlatan målvedvetande i fotbollen, då dom som han såg upp till hade visat vägen för han.

Zlatans största stötspelare och trygghet var nog Helen.

En av Zlatans lyckligaste stunder var när farsan fans med, då han saknat detta under sin uppväxt.

Drömmar kan gå i uppfyllelse.........

Jag har gått 9 år i grundskolan, sista året praktik, ett år på gymnasiet (Bygg). Jag har 50 v. svetsutbildning och har läst en del italienska och företagsekonomi. Jag kan svenska, finska, engelska, pluggar franska och sen dålig italienska

De enda böckerna jag har läst är Örnen har landat, Örnens flykt, Till salu och Zlatan.1. Boken handlar om fotbollsspelaren och personen Zlatan Ibrahimovic. Hur han växte upp i Rosengård en förort i Malmö där atmosfären runt omkring honom präglades av kriminalitet och hur hans syster försvann allt mer i drogerna. Hur han till slut blev en av världens absolut bästa fotbolls spelare.

2. Jag gillar huvudpersonen Zlatan eftersom han var min idol då jag fortfarande spelade fotboll, jag tycker han är en oerhört stark person som tagit sig från botten till toppen.

3. Hur han kämpar på och hur mentalt stark han är. Då allting går emot honom och då personer klankar ner på honom som mest, det är då han är som bäst.

4. Att alla kan bli bra på det dom sätter sig in i, genom att visa ödmjukhet, villighet och framför allt kärlek och en tro på sig själv.

5. Hur det känns att vara en av världens bästa fotbollsspelare och hur det känns att tjäna miljontals kronor på en sak som man har som hobby.

Om mig själv

1. Jag växte upp med min mor, far och mina två systrar i en liten förort ca 10km från Sundsvall city. Jag växte upp i goda förhållanden, gick klart hela grundskolan med betyg från alla ämnen, jag har alltid haft lätt för skolan, men mattematiken är det som jag har haft svårast för, dels tycker jag det är tråkigt och då inbillar jag mig själv om att jag inte kan.

2. Jag läser inte mycket jag har läst ungefär två stycken böcker i mitt liv, om jag väljer att läsa så blir det genren kriminal böcker som jag tycker är mest intressant.

3. Min far är finsk och min mor är svensk, jag har svenska som mitt modersmål, och har goda kunskaper i engelska, finska kan jag dock inte tyvärr.

4. Det har hänt att jag läst på engelska men i sådana fall är det fakta böcker jag läst, annars har jag bara läst på svenska.1. Det handlar om Zlatan Ibrahimovic´s liv och karriär.

2. Innan jag läste den bok tyckte jag inte om Zlatan men efter att jag läste (inte så mycket om hans karriär) tycker jag att han är en bra kille lite kaxig men han ser saker som de är och säger vad han tycker om det tycker jag om

3. Trots att han är en jugoslavisk snorunge från gatan lygades han att bli en fotbolstar

4. Kolla Zlatan jag är också en snorunge från gatan, vill du skänka mig din Ferrari? Du har tillräckligt men pengar att du kan köpa en ny för dig. HA HA

 

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)