Mina drömmars stad

Stockholm åren 1860-1880, ännu är staden fortfarande fattig.

Människor utanför staden talade illa om den, ändå sökte sig folk dit och stannade. Henning Nilsson en ung herre som sökte sig ett liv i staden som senare komma att upptäcka att det inte va guld och gröna skogar, utan de va mer blod, svett och tårar. Mycket uppoffringar och sorg väntade bakom murarna.


 

En bok som jak ska skriva om är "Mina drömmars stad". Den är en första del av Per Anders Fogelströms romanserie från 1998, återberättad av Arne Säll och tryckt ut av LL-förlaget i 2007.

Den boken är en berättelse om Henning Nilssons liv i Stockholm för ungefär 150 år sedan. Henning är ung pojken som flyttar från ett land till Stockholm för att börja nytt bättre livet. Han hade problem att hitta en bostad och ett jobb, men han jobbade hårt och bodde som en hund eftersom han ville förändra sitt liv.

Ibland hade han ingen bostad och inget jobb, men han hade bra vänner som hjälpte honom. Han glömde inte om dem, t.ex. Olle, en pojke från Dalarna som hjälpte Henning att få första jobbet, har fått hjälpen tillbaka efter 7 år, när han behövde den. Henning träffade också andra människor som har förändrat hans liv. Tummen (Ture Lindgren) har varit hans bästa vän. De har hjälpt varandra hela tiden och de äntligen hittade det livet som de sökte så länge.

Den boken är ganska bra romanen så vi kan inte glömma om mycket viktiga kvinnor. Annika var Hennings första kär, men hon ville gifta sig med en rik man. Två andra viktiga kvinnor var Tummens fru Matilda och Hennings fru Lotten, som har förändrat deras liv.

Om man läste den boken, man vill också läsa nästa delar. Boken är mycket bra och berättad vänligt detaljerad.

Jag kan verkligen rekommendera den nyfikna boken för all invandrare för att Arne Säll skrev mycket enkelt språket så all kan förstå och njuta av den boken.

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)