Människohamn

Boken handlar om en familj som förlorar deras dotter vid en fyr på en ö. Föräldrarna går skilda vägar och pappan till dottern återvänder till ön efter 2 år. Han börjar uppleva konstiga saker till exempel känslan av att hans dotter Maja fortfarande är kvar. Han stannar då kvar på ön för att han ska gå till botten med det hela

Till en början är pappan glad och han trivs med livet men när dottern Maja plötsligt försvinner så blir han en mycket sorgsen och nersupen person. Han börjar att  få tillbaka livsglädjen då han upptäcker att Maja fortfarande lever.

Jag reagerade mycket på vad Håkan och Björn blev utsatta för, så jag förstår varför dom ville hämnas på alla som bodde på ön.

Om jag fick ställa en fråga till huvudpersonen så skulle det nog vara: Var det mycket jobbigt att leva med en ande i sig?

Jag har tyvärr inte lärt mig något av boken. Men jag skulle starkt rekommendera den till andra läsare och höra deras åsikter.


 

Domaröborna offrar varje år ett havsoffer till det mäktiga havet i utbyte för en god fångst den kommande säsongen, så har de haft avtalet sedan många år, och domaröborna fick inte bryta överenskommelsen med havet, havet tog ändå sitt byte och straffade dem med ödeläggelse för deras underlåtenhet.

En dag blir en sexårig flicka bortrövad, hennes fader Anders ville ha henne tillbaka, utrustad med en larvs vattenandes kraft utkämpar han en kamp mot både döda och havet och han vinner, så klart.

Jag upplever huvudpersonen som snäll och oskyldig och det är därför ödet låter honom vinna.

Det som gjorde starkast intryck var larvens kraft.

Det jag lärde mig av boken är att när man sluter ett avtal med havet bör man fullfölja överenskommelsen annars drunknar man som straff.

Jag vill fråga havet om varför hen föredrar människokött framför fisk.

Jag är född och uppväxt i Libanon under krigens år, och jag har aldrig tidigare tyckt om att läsa i böcker.


 

Boken handlar om människor som tror på havets makt, och dom offrar folk eftersom om dom inte gör det så drabbas dom av en förbannelse. Det försvinner en flicka som heter Maja och då ägnar pappan sitt liv för att hitta henne. Pappan får hjälp ut av en larv men larven är inte vilken insekt som helst, den har vissa krafter.

Huvudpersonen, pappan var besatt av att hitta sin dotter, det vart en jobbig period i hans liv.

Han visste inte riktig hur han skulle hantera problemet så han började dricka rätt mycket, för att kunna bedöva känslorna. Anders var en envis man och godtrogen, eftersom att han inte ville inse att hans dotter inte var den som han trodde.

Det som gjorde mest intryck på mig var pappans envishet och sättet dom behandlade Hubba och Bubba. Det var inte rättvist. Det jag har lärt mig av boken är att envishet kan vara bra i vissa lägen och att man aldrig ska fatta ett beslut utan att man har hört bägge versionerna.

Jag skulle vilja fråga Cecilia varför hon inte var där för Anders.

Jag har gått i skolan i Bagarmossen och jag brukar läsa böcker på svenska, men jag pratar 5 olika språk: franska, svenska, wolof, fola och madinka. Jag gillar att läsa deckare och äventyr.

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)