Fröken Julie

Fröken Julie är egentligen en pjäs av August Strindberg, men som har är  anpassad till bokformatet och handlar om fröken Julie, grevens dotter, som älskar att dansa. Och allra helst vill hon dansa med Jean, sin faders betjänt. Men passar de sig verkligen att de två dansar och umgås? Detta är i princip vad boken /pjäsen handlar om som utspelar sig under natten till  midsommardagen i slutet av 1800- talet och slutar i svek kärlek och död.

Har inte sett pjäsen med det känns som att i och med att boken skall vara lättlöst så är handlingen väldigt komprimerad vilket gör att man nog missar viktiga detaljer som finns med i pjäsen. Läste hela boken på ca en halvtimme så nog är den just lättläst allt, jättebra för de som lär sig svenska språket.

Språket i bolen var väldigt enkelt. Dock gillade jag inte storyn, fröken Julie känns väldigt splittrad och hon verkar inte alls veta vad hon vill. Hattar än hit än dit.

Men rekommenderar den ändå till de som är nya i Sverige och  vill lära sig svenska språket då August Strindberg ju trots allt tillhör Sveriges kulturarv.

Jag är svensk kille läser mer på svenska. Jag är 26 år gammal. Är vad man skulle kunna kalla lågutbildad då jag bara har grundskolan i ryggen, gymnasiet hoppade jag av efter att ha gått om andra året. Är inte en storläsare av böcker, har inte allas tålamod att sätta mig ner med en tjock lunta och plöja igenom. Om jag mot all förmodan läser en bok så är det oftast biografier inom rockvärlden. Lättläst version av Fröken Julie gick dock utan problem att läsa.

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)