Minns du den stad

Huvudpersoner är Emelie, Gunnar, Jenny, August, och Berta.
Det är en vardagsroman.

Boken handlar om Emelie och sin familj. Emelie har haft tre bröder. August och Olof. Olof hade dött i lungsot. Olof var Emelies yngre bror. Han var gift med Jenny. Jenny och Olof har haft ett barn som heter Maj. Jenny och Maj bor hos Emelie. Men hos Emelie bor också Gunnar som är son till Emelies andra bror August. Men August visste inte om Gunnar är hans son. Emelie har aldrig gift och har inget barn när hon levde. Emelie började arbeta när hon var tolv år. Hon var fattig och bodde i ett litet hus. August har gifta och bildat en familj. Han och hans familj levde bra. Senare August upptäcka att Gunnar är hans son. Han hjälpte Gunnar, och Gunnar må bra med hans fru och barn.

Boken handlar om Stockholm i början av 1900 talet. Den visa hur staden utvecklades, från fattigdom till stor industri. 1914 var världskrig och efter var också den stora strejken. Då fanns många arbetslös. Folken var också hungrig, då fanns inte tillräcklig mat för alla. Men sen var allt förbi, och folken börja lever bra. Då var en industriboom igen.

Vad tycker du om boken? Hur de stiger upp i livet. Eller hur de förbättrar i livet.

Hur bra tycker du att boken är på en skala från 0-10. Markera med kryss på linjen.

(0=mycket dålig 10= mycket bra)

0 _________________________________5____________ x______________10

Jag är man med 35 år. Jag är från Gambia, mitt modersmål är Engelska. Jag tycker om att läsa historisk bok, vardagsroman och deckare. Jag läser mycket och jag gillar mycket litteratur. Jag bor i Sverige för två år nu. Jag studerar SFI nu för ett år. Jag pratar sex språk engelska, tyska, spanska, franska, ulof och mandinka. Jag kan lite svenska.

 

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)