Matlådan - med smak från hela världen

Jag har läst boken " Matlådan - en smak från hela världen ". Det var en mycket enkel bok att börja med men ger boken en insikt i liv av 12 personer att bor i Sverige men de flesta har flyttat från annat land. Tre stycken kommer från Skåne, Lappland och Stockholm men de andra kommer från Thailand, Egypten, Chile, Indien, Albanien, Somalia, Marocko, Ungern och Grekland.

Varje kapitel förklarar ett persons liv. När de bor, varför de bor när de bor, varför de har flyttat om de har flyttat, jobbet att ge dör och maten att de tycker om att laga och varför. Det finns också ett recept för maten för att läsare kan laga själv. Det är mycket intressant att läsa anledningar varför de flesta har flyttat. Det verkar som om många folk har haft en mycket hård tid med krig, militärkupp, bortgift, fattigdom, orättvis, barnshem etcetera men de flesta uppskattar deras liv i Sverige nu.

För mig, jag tycker inte om de flesta recept men jag ska försöka vårrullar från Thailand, äppelkaka från Skåne, tandoorikryddad fisk från Indien, kalvfärsbiffar från Albanien och paprikapotatis från Ungern. Smakligt måltid!!

Om man kan svenska till en medel nivå, det är en bra bok att läsa. Man måste har en ordbok men inte så mycket. Det finns mycket bra ord att lära sig men också det finns några att man ska aldrig höra igen i livet, t.ex. de flesta av Nils från Lappland.

Jag är en man, har 36 år, är från Manchester i England och bor i Spanien med min svensk fru. Vi har 2 pojkar tillsammans, 9 och 8 år respektive. Jag är här i Svartsjö till mitten av nästa år. Jag studerar SFI i Svartsjö.

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)