Brottslig kärlek

Två recensioner från projekt Krimläst

Det var en berättelse om tre personer som spelade huvudmrollerna. Therese var föräldralös men hennes faster tog hand om henne. Hon hette Raquin och hon hade en son som hette Camille. Camille och Therese växte upp tillsammans, fru Raquin ville att Therese och Camille skulle gifta sig.

De såg varandra som kusiner de hade ingen lust eller kärlek för varandra. Alla  flyttade till Frankrike och bodde i samma hus med fru Raquin. De gifte sig senare men de älskade inte varandra.

Det fanns en gammal vän till Camille som hette Laurent, han var kär i Therese och Therese var kär i honom också. De dödade Camilla så att de kunde gifta sig. De hade gift sig men kärleken försvann för Camilles spöke kom till dem hela tiden på nätterna. De hatade varandra och de ångrade att de hade dödat Camilla. Fru Raquin  var gammal och hon satt i rullstol därför att hon var förlamad och hon kunde inte röra sig eller pratar. Hon visste att Therese och Laurent hade dödat hennes son.

De båda ville inte leva mer, Laurent tog ett glas  vatten och han blandade det med gift han drack och Therese också. Efter några minuter dog de.

Huvud personerna var jätte konstiga människor och de var elaka och hemska.

Jag är förvånad över att de dödade en oskyldig man för dum kärlek.

Jag har lärt mig att man måste förkasta någon elak eller har ett hemsk beteende.

Jag ville fråga fru Raquin varför hon bestämde att kusinerna måste gifta sig? Det går inte därför att de var släktingar.

Jag har gått i skola i mitt hemland, Nigeria.

Jag har läst olika böcker i mitt liv. Min favorit är bibel.

I mitt hemland har vi olika språk, det finns nästan 250 språk men alla pratar engelska. Mitt modersmål är urhobo.


Therese och Camille är gifta men bara på papper, egentligen är de varken kära eller älskar med varandra, de låtsas helt enkelt, för att de ville gå sin mor till mötes och uppfylla hennes önskan att hennes egna barn skall bli ett par.

Men det oundvikliga inträffar i och med att Laurent, Camilles skolkamrat, börjar förföra Therese och hon blir väldigt kåt på honom, kärleken mellan dem spirar tills Laurent röjer Camille ur vägen, och de levde inte lyckliga resten av sina dagar.

Jag upplever huvudpersonerna som dumdristiga.

Det som gjorde starkast intryck är moderns roll i det hela.

Det jag lärde mig av boken är att brott och synd leder till nya brott och synder.

Jag vill fråga fru Raquin om hur hon kunde vara så egoistisk och ödelägga Camilles och Thereses framtid.

Jag är född och uppväxt i Libanon under krigens år, och jag har aldrig tidigare tyckt om att läsa böcker.

 

 

 

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)