Oss skrämmer dom inte

Boken som jag läst handlar om Johan som är en gammal farbror på ca 80 år som bor ute i en ödslig stuga med sin hund Racka. Man får tidigt veta att alla grannarna har flyttat eller gått bort från Johans by. Förut hade Johan en granne som hette Manne, men som är död. Efter Mannes bortgång fick hans yngste son Per ärva hans mark. Johan gillar inte Per de kommer inte överens, de är osams om Johans mark. Per vill riva Johans stuga och komma åt hans mark så han kan bygga åt turisterna och tjäna pengar. Det enda som står i hans väg är Johan för han är inte intresserad av att lämna eller sälja sin stuga. Johan gillar inte turister och kallar de för tokiga sen tycker han Per är en snorvalp. Stugan, marken och hunden Racka verka vara allt som Johan bryr sig om. Per tycker att Johan ska skjuta Racka och göra sig av med stugan och flytta in i ett hem. Per tycker att Johan är en tokfan och en envis gammal gubbjävel

En dag dyker det upp en mystik bil på Johans lilla väg, det är inga turister eller Per de glider och kör fram och tillbaka. Racka morrar och skäller, Johan undrar vem eller vilka de är i den mystiska blåa bilen. När allt är mörkt och Racka har somnat dyker den mystiska bilen upp igen denna gången blir Johan rädd och det började krypa i kroppen. Mystiska bilen kommer närmare och Johan får mer och mer panik. Ingen telefon, inga grannar endast Johan och Racka helt ensamma utan någon hjälp. Vad ska de ta sig till och vilka är de som är ute efter dem? Racka får inte skälla, de får inte upptäcka oss bästa att gömma sig för stegen kommer närmre och närmre. Vill du veta vad som händer - läs boken!

Jag är en kille från ett tvåspråkigt hem och är 30+. Vi har alltid pratat vårt hemspråk hemma och svenska utanför. Läsa har inte alltid varit mitt intresse men när jag varit tvångsomhändertagen har jag läst en hel del böcker.

Förut har jag varit skoltrött och inte gillat att läsa, skriva m, m. Med böcker har jag dödat många timmar av tristess och de har gjort mig bättre på stavningen och språket. Tycker att man växer som människa när man blir bättre på dessa viktiga egenskaper. Alla vill väl kunna skriva ett trevligt brev till någon vi tycker om?

Nu var det här en lättläst bok men det var en spännande liten resa för oss deckareälskare!

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)