Information om GDPR

MTM och Taltidningsnämnden har undersökt hur den nya lagstiftningen för behandling av personuppgifter, GDPR, påverkar taltidningsverksamheten.

Den rättsliga grunden för MTM:s hantering av personuppgifter är myndighetsutövning och vi behöver därför inte något samtycke från prenumeranterna för att hantera deras personuppgifter. Vi är däremot skyldiga att informera om hur vi hanterar personuppgifter. Det gör vi i vår integritetspolicy, länk finns nedan. Om ni får frågor från prenumeranterna om hur deras personuppgifter hanteras kan ni hänvisa till den och till https://www.mtm.se/hantering-av-personuppgifter/

Eftersom MTM ska informera om hur vi hanterar personuppgifter har vi uppdaterat formulären på vår supportwebb. När man fyller i något av formulären (som används för att informera MTM om prenumerantärenden, till exempel beställningar och avbeställningar) ombeds man numera bekräfta att man tagit del av MTM:s integritetspolicy. Vi ber er därför läsa igenom den.

Gällande personuppgiftsbiträdesavtal har vi med hjälp av jurister gjort bedömningen att det inte behövs sådana avtal mellan MTM och dagstidningarna. Båda parterna är personuppgiftsansvariga på varsitt håll och därmed är vi ansvariga för våra respektive verksamheter.

Har ni några frågor om hur MTM hanterar personuppgifter kan ni kontakta MTM:s dataskyddsombud på info@mtm.se 

Läs vår integritetspolicy

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)