Bild på 8 sidors nya chefredaktör Marie Hillblom
Marie Hillblom blir 8 Sidors nya chefredaktör efter sommaren. Foto: Stina Järperud, Katrineholms-Kuriren

Marie Hillblom ny chefredaktör på 8 Sidor

Efter sommaren tillträder Marie Hillblom som ny chefredaktör och ansvarig utgivare för den lättlästa nyhetstidningen 8 Sidor. Hon kommer närmast från en tjänst som reporter inom Hakon Media och har ett förflutet som chefredaktör och ansvarig utgivare för Katrineholms-Kuriren och numera nedlagda Tidningen Folket.

Pressmeddelande 2020-06-10

Nyhetstidningen 8 Sidor vänder sig till läsare som behöver ett enklare språk, med vardagliga, lätta ord, korta meningar och rak och enkel handling. Målgruppen omfattar allt ifrån personer med en intellektuell funktionsnedsättning till skolelever och ovana läsare eller personer som håller på att lära sig svenska. En viktig del i det nya arbetet för Marie Hillblom blir att sprida 8 Sidor till en bredare målgrupp och locka ännu fler läsare.

– Behovet av att förstå vad som händer i samhället är större än någonsin och fler behöver få upp ögonen för 8 Sidor. Jag ser fram emot att tillsammans med redaktionen bygga en ännu starkare journalistik och ge röst till fler, säger Marie och fortsätter:

– Informerade medborgare ger ett starkare samhälle och en starkare demokrati. Att vara med och producera och publicera lättläst och kvalitativ nyhetsjournalistik som ger fler chansen att hänga med i vad som händer är det som lockar mig till 8 Sidor.

Marie Hillblom tillträder tjänsten efter sommaren och efterträder Bengt Fredriksson, som vill återgå till att arbeta som journalist på redaktionen i kombination med rollen som författare till lättlästa böcker för LL-förlaget.

Kontakt

Eva-Lena Silwerfeldt, pressansvarig MTM
Telefon: 073 765 46 37 
E-post: eva-lena.silwerfeldt@mtm.se

Marie Hillblom, tillträdande chefredaktör och ansvarig utgivare, 8 Sidor
Telefon: 073 705 76 42

8 Sidor är en lättläst nyhetstidning som ges ut en gång per vecka och finns i flera format: som papperstidning, digitalt, som taltidning och i punktskrift. Tidningen är en del av Myndigheten för tillgängliga medier och helt obunden från partier och organisationer.

Myndigheten för tillgängliga medier är en statlig myndighet vars uppdrag är att ge människor med läsnedsättning tillgång till de medier de behöver på det sätt som passar dem. MTM:s vision är ett samhälle där alla medier är tillgängliga.

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)