Bilden visar när beslutet om allmän och lika rösträtt uppmärksammas med ett ljusspel på Östra riksdagshusets fasad, den sida som vetter mot Norrbro. Foto: Riksdagsförvaltningen
Foto av Riksdagsförvaltningen

Demokratin fyller 100 år

I år firas det att demokratin fyller 100 år och med det vill MTM uppmärksamma detta genom att ta fram en samlingssida för att sprida fakta och kunskap samt öka förståelsen om demokrati och rösträtten i Sverige.

Sverige firar att demokratin fyller 100 år! Men vad gör MTM för att värna om demokratin? Vår generaldirektör Magnus Larsson svarar på frågor om just detta.
Så värnar MTM om demokratin - läs intervju med MTM:s generaldirektör Magnus Larsson

Under året skriver MTM under Deklaration för en stark demokrati. Myndigheten åtar sig därmed att aktivt stå upp för demokratin, sprida kunskap om det demokratiska systemet och bidra till det demokratiska samtalet. Bakom deklarationen står kommittén ”Demokratin 100 år – samling för en stark demokrati” som tillsatts av regeringen.

8 Sidor, som är en del av MTM, har fått i uppdrag att uppmärksamma 100 års-jubiluemet. I ett samtal med kommittén Demokratin 100 år och Myndigheten för Delaktighet diskuterar 8 Sidors chefredaktör Marie Hillblom hur det offentliga Sverige kan bli bättre på att nå och engagera fler i demokratin.

Hela året kommer 8 Sidor att skriva mer om demokrati och människors rätt att rösta.
Läs mer om demokratin på 8 Sidors webbsida (öppnas i nytt fönster)

Mer information

På webbsidan "Ja, må den leva! Demokratin uti hundrade år" har Sveriges riksdag samlat infromation som har med demokratins firande att göra.
Ja, må den leva! Demokratin uti hundrade år - Till Sveriges Riksdags webbsida (öppnas i nytt fönster)

På webbsidan Demokrati100.se fiins mycket lärorikt information och material att ta del av.
Demokrati100.se - Om vägen till allmän och lika rösträtt (öppnas i nytt fönster)

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)