BIlden visar en tjej i ljusblå hoodtröja sittandes vid ett bord i klassrummet med hörlurar i öronen och kollar ner på en läsplatta.

För lärare och skola

Att lära sig om demokrati är viktigt för att väcka engagemang och öka kunskapen. Här hittar du både klassrums- och studiematerial för lärare och skola samt klassrumsövningar och fördjupningsmaterial om demokratin.

Klassrumsmaterial från demokrati100.se

Materialet vänder sig till lärare i historia och Samhällsorientering och relaterar till innehållet i läroplanen för historia på gymnasienivå. Övningarna tar 90 minuter att genomföra.

Materialet har tagits fram i samarbete med vetenskapsfestivalen ForskarFredag av arkivarierna Per Agius och Nicklas Malmsjö på Folkrörelsearkivet för Uppsala län och Uppsala stadsarkiv. Det har finansierats av Kungliga biblioteket, Riksbankens Jubileumsfond och Vetenskap & Allmänhet.

Lärarmaterial med klassrumsövningar - till webbsidan (öppnas i nytt fönster)

Studiematerial från Sveriges Riksdag

Här finns studie- och fördjupningsmaterial för arbetet med demokratifrågor och demokratins utveckling i Sverige. Målet med studiematerialet är att väcka engagemang för demokratifrågor, öka kunskapen om den allmänna och lika rösträttens genombrott samt demokratins fortsatta utveckling i Sverige.

Studiematerial för mellanstadiet och uppåt - till webbsidan (öppnas i nytt fönster)

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)