Seminarium om taktila bilder 2011

Seminariet arrangerades av Punktskriftsnämnden i samarbete med Konstfack och Mälardalens högskola, fredagen den 16 december 2011.

Inledning

Inledning av Anette Göthlund, prof. på Institutionen för bildpedagogik på Konstfack, och Yvonne Eriksson, prof. i Informationsdesign på Mälardalens högskola, samt presentation av Björn Westling, sekreterare i Punktskriftsnämnden (del 1 av 4). Arrangörer: Punktskriftsnämnden/TPB, Konstfack och Mälardalens högskola.

Se filmad presentation på Youtube (öppnas i nytt fönster)

Hur vuxna med synnedsättning uppfattar taktila bilder

Elisabet Jonsved, bildlärare, har på uppdrag av Punktskriftsnämnden genomfört en undersökning av hur vuxna personer uppfattar taktila bilder. Nya reliefbilder på svällpapper har använts som testmaterial. Resultat presenteras.
Se filmad presentation på Youtube (öppnas i nytt fönster)

Att visa hur man lär barn att läsa taktila bilder – via en e-learningplattform

Yvonne Eriksson, Lena Stenberg, adjunkt informationsdesign, och Mattias Meldert, adjunkt informationsdesign, presenterar hur en e-learningplattform kan förmedla hur man går tillväga för att lära barn att läsa taktila bilder.
E-learningplattformen kommer även innehålla en “punktskriftskurs”. Denna nya resurs riktar sig till föräldrar och lärare till barn med synnedsättning.
Se filmad presentation på Youtube (öppnas i nytt fönster)

Avslutning

Se seminariets avslutande diskussionen på Youtube (öppnas i nytt fönster)

 

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)