Svenska

MTM producerar och lånar ut litteratur på medier som är anpassade för personer med läsnedsättning. Talböcker lånar vi ut via biblioteket legimus.se och genom andra bibliotek. Punktskriftsböcker lånar vi ut direkt till låntagaren.

Vad är talböcker?

Talböcker produceras enligt ett undantag i Upphovsrättslagen. De är inlästa speciellt för dig som har en läsnedsättning som gör det svårt att läsa tryckt text.

Att låna talböcker

Alla bibliotek i Sverige lånar ut talböcker. Du kan också hitta information om böckerna och ladda ner dem från vårt digitala bibliotek legimus.se. Du behöver inget intyg utan det räcker att du talar om att du behöver talböcker. Ditt bibliotek hjälper dig att skaffa ett konto för nedladdning. Det är alltid gratis att låna. Fråga personalen, de hjälper dig gärna.

Att ladda ner talböcker

Du kan ladda ned böcker direkt från vårt digitala bibliotek legimus.se. Ditt bibliotek hjälper dig att få ett användarnamn och lösenord och visar dig hur du gör. Kom ihåg att du behöver ett svenskt personnummer för att få ladda ned.

Vilka talböcker finns att låna?

I det digitala biblioteket legimus.se kan man se vilka talböcker som finns att låna: http://www.legimus.se. Där finns också information om vilka böcker som finns att låna. Det går också att låna in talböcker från andra länder.

Punktskriftsböcker

MTM har också punktskriftsböcker på flera språk. Kontakta oss för att bli punktskriftslåntagare.

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)