Taltidningen på bibliotek

Även bibliotek kan prenumerera på taltidningar, som komplement till papperstidningar eller för att ordna läsaktiviteter kring.

Fler än 100 av Sveriges dagstidningar finns som taltidning för personer med dyslexi, adhd, afasi, synnedsättning eller någon annan läsnedsättning. Taltidningarna har samma redaktionella innehåll som sina pappersförlagor och det går att bläddra mellan tidningsdelar, mellan sidor och artiklar. Det går också att få orden i tidningen bokstaverade.

Taltidningarna kommer ut samtidigt som papperstidningarna och skickas via internet till prenumeranterna. Taltidningarna kan läsas på flera olika sätt. Om biblioteket har dator med läsprogram kan taltidningen skickas till den via epost, har man MTM:s app Legimus i surfplattor eller smarta mobiltelefoner kan man få tidningen direkt i appen. MTM lånar även ut internetuppkopplade Daisyspelare kostnadsfritt för taltidningsläsning. Det går bra att ha flera tidningsprenumerationer i samma Daisyspelare eller Legimus-konto.

Kontakta tidningens kundtjänst eller bibliotekets upphandlade tidningsleverantör för att teckna taltidningsprenumerationer.
Dagstidningar som kommer ut som taltidning

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)