Webbinarium för skola

På denna sida finner du tidigare webbinarium som vi gjort passande för dig som jobbar inom skola.

Webbinarium om "Läsmod - tips och strategier för ovana läsare"

"Läsmod - tips och strategier för ovana läsare" är ett webbinarium av MTM tillsammans med föreläsarna Jenny Friman som är kulturpedagog och författare och Jenny Edvardsson som är lärare och författare.

Observera att webbinariet kan ses till och med 1:a februari!

Webbinarium "Läsmod - tips och strategier för ovana läsare" (öppnas i nytt fönster)

Talböcker och Legimus – för dig som arbetar på skolbiblioteket.

Du får grundläggande information om vad en talbok är och vem som får läsa den. Vi berättar om hur du introducerar och registrerar elever till Legimus och om ditt ansvar som registrerare. Vi visar också hur du som arbetar på skolbiblioteket kan hantera elevens konto, t ex att byta lösenord och att göra en ansökan om biblioteksflytt när eleven slutar på skolan.

Webbinarium - se webbinariet om talböcker och Legimus - för dig som arbetar på skolbibliotek (öppnas i nytt fönster)

För dig som arbetar i skolan - talböcker och lättläst i skolan

Webbinariet vänder sig till lärare, specialpedagoger, speciallärare, skolbibliotekarier, skolledare och annan personal i grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Vi berättar om MTM och om våra medier och tjänster som är intressanta i skolan.

Du får grundläggande information om vad en talbok är, vilka elever som får läsa den och hur de får tag i den. Vi berättar om Legimus, MTM:s digitala bibliotek med 120 000 talböcker och hur eleven kan läsa talböckerna med webbspelare och app.

Vad är lättläst och för vilka elever är lättlästa böcker bra? Vi berättar om hur du som lärare tillsammans med eleverna kan arbeta med lättlästa böcker och nyheter och hur du kan använda MTM:s skolwebb som en resurs i din undervisning.

Webbinarium - se webbinariet om talböcker och lättläst i skolan (öppnas i nytt fönster)

Dagstidningen som taltidning - utbildning för kundtjänstmedarbetare

I den här utbildningen får du lära dig vad en taltidning är och vilka som kan få tillgång till den. Olika sätt att läsa taltidningen som spelare och appar gås igenom. Vi visar också hur man startar och avslutar en taltidningsprenumeration. Vi berättar om det stöd MTM erbjuder.

Webbinarium - se webbinariet om dagstidningen som taltidning (öppnas i nytt fönster)

Webbinarium om MTM:s produkter och tjänster för syncentraler

I detta webbinarium presenteras MTM:s produkter och tjänster med fokus på de behov som personal på syncentraler har med särskilt fokus på punktskriftstjänster och taldagstidningar.

Webbinarium - se webbinariet om MTM:s produkter och tjänster för syncentraler (öppnas i nytt fönster)

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)