Bild på valtidning

Valet 2018

På denna sida har vi samlat material om höstens val som vi tror kan vara intressanta för skolan.

8 Sidor och Alla Väljares tidning om valet

Den lättlästa nyhetstidningen 8 Sidor har tillsammans med valsajten Alla Väljare gjort en särskild tidning om valet. På tolv sidor innehåller den lättlästa intervjuer med partiledarna, information om de olika partierna och om hur man gör när man röstar.

Ladda ned 8 Sidor och Alla Väljares tidning om valet här.

8 Sidor och Alla Väljares tidning om valet är slut och går inte längre att beställa som papperstidning.

 

allavaljare.se

Valsajten Alla Väljare hittar du på allavaljare.se. Där finns läsarfrågor till partierna, information om hur man röstar, hur politiken i Sverige och i EU fungerar, filmer och bildspel och annat lättläst om valet. Här finns också en ordbok för politiker som vill uttrycka sig mer begripligt. Alla väljare görs av 8 Sidor.
Läs mer på allavaljare.se

Valskola 2018

I boken Valskola 2018 går vi igenom hur demokratin fungerar och hur Sverige styrs. Vi berättar om hur man röstar och om hur man bildar regering. Vi berättar om de olika partierna som ställer upp i riksdgen- Vi berättar också om hur man startar ett parti och hur mycket politiker får i lön.
Här kan du läsa mer om boken och beställa
Här kan du provläsa ett avsnitt ur boken

Lektion: Arbeta med valet 2018 - textfrågor, diskussionsuppgifter, skrivuppgifter och bildanalys

I detta arbetsmaterial ges förslag på hur man kan arbeta med Valet 2018 i undervisningen. Det ingår sju olika arbetsuppgiftern som kan användas i den ordning man önskar. Vill man kan man också välja att endast arbeta med en eller ett par av uppgifterna. Lektionen är skriven av Jenny Edvardsson.
Läs mer om lektionen och ladda ned den

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)