Årets läsombud

Priset Årets läsombud delas ut till ett läsombud eller en högläsare som har gjort extra fina insatser för att främja läsningen inom LSS-omsorgen eller äldreomsorgen. Priset är 10 000 kronor. Priset Årets läsombud har delats ut vid fyra tillfällen.

Bitte Sahlström i Östhammar blev Årets läsombud 2018

Bitte Sahlström, läsombud inom daglig verksamhet i Östhammar får det nationella priset Årets läsombud för att hon envist kämpat för att personer med intellektuella funktionsnedsättningar ska få tillgång till lättläst litteratur och nyheter. Priset delades ut den 26 juni av David Södergren Medin från Myndigheten för tillgängliga medier, MTM.

– Det här är jättestort, inte bara för mig utan för hela gänget här som har jobbat hårt med att sprida läsning inom daglig verksamhet, säger Bitte som utöver läsombud arbetar som arbetshandledare inom daglig verksamhet i Östhammar.
Läs mer om pristagaren

Ingeborg Albrecht i Ystad är Årets läsombud 2017

Ingeborg Albrecht i Ystad är ”Årets läsombud” enligt Myndigheten för tillgängliga medier, MTM. Hon vinner priset för att hon är en dedikerad högläsare som skapar en viktig stund för äldre och personer med demens. Priset delades ut på Ystads bibliotek den 16 juni.
Läs mer om pristagaren

Ingrid Jonsson blev Årets läsombud 2016

– Det känns otroligt stort, det är så roligt att få ett pris för något som jag själv tycker är så roligt att göra, säger årets vinnare Ingrid Jonsson. En bok betyder så mycket, mer än du tror. Det är ett budskap jag alltid försöker förmedla. Boken kan vara rolig, spännande eller tråkig men den berör alltid.
Läs mera om priset och utdelningen

Tidigare pristagare

2015 Susanne Sandberg, Skövde
2014 Ann Erixson, Halmstad
2013 Barbro Granberg och Helena Oskarsson, Piteå
2012 Marie Schelander, Härryda

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)