Våra priser

MTM gör en översyn av sina priser. Amy-priset och Bästa lättlästa bibliotek delas inte ut 2017. Priset Årets läsombud kommer att delas ut som vanligt.

Ingeborg Albrecht i Ystad är Årets läsombud 2017

Ingeborg Albrecht i Ystad är ”Årets läsombud” enligt Myndigheten för tillgängliga medier, MTM. Hon vinner priset för att hon är en dedikerad högläsare som skapar en viktig stund för äldre och personer med demens. Priset delades ut på Ystads bibliotek den 16 juni.

Läs mer om pristagaren

Lässerviceverksamheten vid Göteborgs universitetsbibliotek vann Amy-priset 2016

Priset delas ut för att uppmärksamma arbetet med tillgängliga medier. Det kan gå till institutioner, organisationer, förlag eller förmedlare – till exempel bibliotek och skolor. Amy-priset har fått sitt namn efter Amy Segerstedt, en stor visionär i sin samtid vad gällde utveckling av tillgänglig litteratur. Hon grundade Föreningen för blindskrift 1892 som skapade det bibliotek som är grunden till dagens MTM.
Läs mer om Amy-pristagarna

Tumba bästa lättlästa bibliotek 2016

Priset Bästa lättlästa bibliotek går i år till Tumba bibliotek. De får utmärkelsen för sitt framgångsrika arbete med lättläst litteratur och lättlästa nyheter i en kommun som präglas av sin flerspråkighet, mångfald och unga befolkning. Priset delas ut den 8 september på Tumba bibliotek av Myndigheten för tillgängliga medier, MTM.
Läs mer om pristagarna

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)