Tecknad bild på en dataskärm

Webbinarier

Ett webbinarium är ett webbsänt seminarium där du som deltagare får ta del av en genomgång och också har möjlighet att ställa frågor genom chatt. Du behöver ingen särskild utrustning förutom en dator, en internetuppkoppling och ett par hörlurar. Det finns även ett inspelat webbinarium för dig som arbetar på skolbiblioteket.

För dig som arbetar på bibliotek

 

Att registrera användare till Legimus – en introduktion för nybörjare

Välkommen till ett webbinarium för dig som arbetar på bibliotek och nyligen har börjat arbeta med att registrera användare till Legimus. Du får en grundläggande genomgång i hur man arbetar med tjänsten Egen nedladdning och du kan ställa frågor till MTM:s handläggare. För registrerare som arbetar på alla typer av bibliotek.

Anmäl dig till webbinarium måndag 15 oktober klockan 14.00–15.30
Sista anmälningsdag 11 oktober.

Anmäl dig till webbinarium 23 november klockan 9.30-11.00
Sista anmälningsdag 20 november.

Anmäl dig till webbinarium 11 december klockan 14.00-15.30
Sista anmälningsdag 7 december.

 

Hur kan folkbibliotek arbeta med Talboken kommer för taltidningsläsare?

Du får i detta webbinarium grundläggande information om MTM:s nya tjänst Talboken kommer för taltidningsläsare. En service som riktar sig till dom som har svårt att själv ladda ned och läsa via app och dator. Vi informerar om hur det fungerar med tekniken, vilka tjänsten är till för och hur man gör för att komma igång med Talboken kommer. Webbinariet riktar sig till folkbibliotek som vill börja jobba med Talboken kommer eller precis har kommit igång. Möjlighet att ställa frågor finns.

Anmäl dig till webbinarium tisdag 9 oktober 14.00-15.30
Sista anmälningsdag torsdag 4 oktober. Begränsat antal platser.

Anmäl dig till webbinarium onsdag 7 november 14.00-15.30
Sista anmälningsdag söndag 4 november. Begränsat antal platser.

Anmäl dig till webbinarium tisdag 4 december 09.30-11.00
Sista anmälningsdag torsdag 29 november. Begränsat antal platser.

 

Hur kan biblioteken arbeta med dagstidningen som taltidning?

Du får i detta webbinarium grundläggande information om dagstidningen som taltidning, och exempel på hur olika bibliotek har arbetat för att bygga upp en verksamhet kring taldagstidningen. Vi informerar om hur det funkar med tekniken, vem som får läsa tidningen och berättar kort om MTM:s pågående projekt som involverar taltidningar.

Anmäl dig till webbinarium onsdag 17 oktober 09.30-11.00
Sista anmälningsdag söndag 14 oktober

Anmäl dig till webbinarium tisdag 13 november 14.00 -15.30
Sista anmälningsdag torsdag 8 november

 

Legimus – frågor och svar

Detta webbinarium riktar sig till dig som arbetar på bibliotek och vill lära dig om Legimus.se, appen Legimus och Legimus webbspelare. Vi går igenom grundläggande funktioner och du får chansen att ställa frågor till MTM:s personal.

Anmäl dig till webbinarium onsdag 24 oktober, 09.30-11.00 
Sista anmälningsdag är den 19 oktober

Anmäl dig till webbinarium måndag 19 november, 13.30-15.00 
Sista anmälningsdag är den 14 november

 

För dig som arbetar i skolan - talböcker och lättläst i skolan

Webbinariet vänder sig till lärare, specialpedagoger, speciallärare, skolbibliotekarier, skolledare och annan personal i grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Vi berättar om MTM och om våra medier och tjänster som är intressanta i skolan.

Du får grundläggande information om vad en talbok är, vilka elever som får läsa den och hur de får tag i den. Vi berättar om Legimus, MTM:s digitala bibliotek med 120 000 talböcker och hur eleven kan läsa talböckerna med webbspelare och app.

Vad är lättläst och för vilka elever är lättlästa böcker bra? Vi berättar om hur du som lärare tillsammans med eleverna kan arbeta med lättlästa böcker och nyheter och hur du kan använda MTM:s skolwebb som en resurs i din undervisning.

Anmäl dig till webbinarium måndag 3 december 14.30-16.00
Sista anmälningsdag: 29 november

 

För dig som arbetar på syncentral

Välkommen till ett webbinarium om MTM:s produkter och tjänster för personer med synnedsättning. Webbinariet är för dig som arbetar på syncentral. Vi informerar om de produkter och tjänster som vi erbjuder som är särskilt intressanta för personer med synnedsättning. Under webbinariet kan du ställa frågor till våra handläggare.

Anmäl dig till webbinarium torsdagen den 29 november 2018, klockan 14.00 – 15.00
Sista anmälningsdag 2018-11-26. Efter sista anmälningsdag mailar vi ut en länk till alla som anmält sig via webbformuläret.

 

 

 

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)