Webbinarier

Ett webbinarium är ett webbsänt seminarium där du som deltagare får ta del av en genomgång och också har möjlighet att ställa frågor genom chatt. Du behöver ingen särskild utrustning förutom en dator, en internetuppkoppling och ett par hörlurar. Det finns även ett inspelat webbinarium för dig som arbetar på skolbiblioteket.

Webbinarierna har begränsat antal platser. Eventuell avanmälan görs via mail till info@mtm.se.

För dig som arbetar på bibliotek

Att registrera användare till Legimus – en introduktion för nybörjare

Välkommen till ett webbinarium för dig som arbetar på bibliotek och nyligen har börjat arbeta med att registrera användare till Legimus. Du får en grundläggande genomgång i hur man arbetar med tjänsten Egen nedladdning och du kan ställa frågor till MTM:s handläggare. För registrerare som arbetar på alla typer av bibliotek.

Anmäl dig till webbinarium 15 maj klockan 9.30-11.00
Sista anmälningsdag: 8 maj

 

Legimus – frågor och svar

Ett webbinarium som riktar sig till den som arbetar på bibliotek och vill lära dig mer om Legimus.se, appen Legimus och Legimus webbspelare. Vi går igenom grundläggande funktioner och du får chansen att ställa frågor till MTM:s personal.

Anmäl dig till webbinarium torsdag 26 april 13.30-15.30
Sista anmälningsdag: 2018-04-22

Anmäl dig till webbinarium onsdag 9 maj 10.00-11.30
Sista anmälningsdag: 2018-05-06

 

Hur kan bibliotek arbeta med Talboken kommer för taltidningsläsare?

Du får i detta webbinarium grundläggande information om MTM:s nya tjänst Talboken kommer för taltidningsläsare. Vi informerar om hur det funkar med tekniken, vilka tjänsten är till för och hur man gör för att komma igång med Talboken kommer. Webbinariet riktar sig till folkbibliotek som vill börja jobba med Talboken kommer eller precis har kommit igång. Möjlighet att ställa frågor finns.

Anmäl dig till webbinarium tisdag 24 april 09.30-11.00
Sista anmälningsdag: torsdag 19 april. Begränsat antal platser.

Anmäl dig till webbinarium onsdag 16 maj 14.00-15.30
Sista anmälningsdag söndag 13 maj. Begränsat antal platser.

 

Hur kan biblioteken arbeta med dagstidningen som taltidning?

Du får i detta webbinarium grundläggande information om dagstidningen som taltidning, och exempel på hur olika bibliotek har arbetat för att bygga upp en verksamhet kring taldagstidningen. Vi informerar om hur det funkar med tekniken, vem som får läsa tidningen och berättar kort om MTM:s pågående projekt som involverar taltidningar.

Anmäl dig till webbinarium onsdag 18 april 14.00-15.30
Sista anmälningsdag: 15 april.

 

För dig som arbetar i skolan - extra webbinarium

Talböcker och lättläst i skolan – för dig som möter elever

Webbinariet vänder sig till lärare, specialpedagoger, speciallärare, skolbibliotekarier, skolledare och annan personal i grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Vi berättar om MTM och om våra medier och tjänster som är intressanta i skolan.

Du får grundläggande information om vad en talbok är, vilka elever som får läsa den och hur de får tag i den. Vi berättar om Legimus, MTM:s digitala bibliotek med 120 000 talböcker och hur eleven kan läsa talböckerna med webbspelare och app.

Vad är lättläst och för vilka elever är lättlästa böcker bra? Vi berättar om hur du som lärare tillsammans med eleverna kan arbeta med lättlästa böcker och nyheter och hur du kan använda MTM:s skolwebb som en resurs i din undervisning.

Detta webbinarium har varit så populärt att vi lägger till ett extra

Anmäl dig till webbinarium måndag 21 maj 14.30-16.00

Sista anmälningsdag: 17 maj

Inspelat webbinarium: Talböcker och Legimus – för dig som arbetar på skolbiblioteket

Du får grundläggande information om vad en talbok är och vem som får läsa den. Vi berättar om hur du introducerar och registrerar elever till Legimus och om ditt ansvar som registrerare. Vi visar också hur du som arbetar på skolbiblioteket kan hantera elevens konto, t ex att byta lösenord och att göra en ansökan om biblioteksflytt när eleven slutar på skolan.

Se webbinariet (öppnas i nytt fönster)

 

För dig som arbetar på syncentral

MTM:s produkter och tjänster för personer med synnedsättning

Välkommen till ett webbinarium för dig som arbetar på syncentral! Vi informerar om de produkter och tjänster som vi erbjuder som är särskilt intressanta för personer med synnedsättning. Under webbinariet kan du ställa frågor till våra handläggare.

Anmäl dig till webbinarium torsdagen den 17 maj 2018, klockan 14.00 – 15.00
Sista anmälningsdag: 14 maj. 

 

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)