Tecknad bild på en dataskärm

Webbinarier

Ett webbinarium är ett webbsänt seminarium där du som deltagare får ta del av en genomgång och också har möjlighet att ställa frågor genom chatt. Du behöver ingen särskild utrustning förutom en dator, en internetuppkoppling och ett par hörlurar. Det finns även ett inspelat webbinarium för dig som arbetar på skolbiblioteket.

För dig som arbetar på bibliotek

Att registrera användare till Legimus – en introduktion för nybörjare

Välkommen till ett webbinarium för dig som arbetar på bibliotek och nyligen har börjat arbeta med att registrera användare till Legimus. Du får en grundläggande genomgång i hur man arbetar med tjänsten Egen nedladdning och du kan ställa frågor till MTM:s handläggare. För registrerare som arbetar på alla typer av bibliotek.
Anmäl dig till webbinarium torsdag den 14 februari, klockan 9.30-11.00:
Sista anmälningsdag 11 februari. Begränsat antal platser.
Anmäl dig till webbinarium måndag 25 mars, klockan 14.00–15.30: 
Sista anmälningsdag 20 mars. Begränsat antal platser.

Hur kan folkbibliotek arbeta med Talboken kommer för taltidningsläsare?

Du får i detta webbinarium grundläggande information om MTM:s nya tjänst Talboken kommer för taltidningsläsare. En service som riktar sig till dom som har svårt att själv ladda ned och läsa via app och dator. Vi informerar om hur det fungerar med tekniken, vilka tjänsten är till för och hur man gör för att komma igång med Talboken kommer. Webbinariet riktar sig till folkbibliotek som vill börja jobba med Talboken kommer eller precis har kommit igång. Möjlighet att ställa frågor finns.
Anmäl dig till webbinarium tisdag 22 januari 09.30-11.00
Sista anmälningsdag fredag 18 januari. Begränsat antal platser.

Hur kan biblioteken arbeta med dagstidningen som taltidning?

Du får i detta webbinarium grundläggande information om dagstidningen som taltidning, och exempel på hur olika bibliotek har arbetat för att bygga upp en verksamhet kring taldagstidningen. Vi informerar om hur det funkar med tekniken, vem som får läsa tidningen och berättar kort om MTM:s pågående projekt som involverar taltidningar.
Anmäl dig till webbinarium onsdag 23 januari 14-15.30
Sista anmälningsdag måndag 21 januari

Legimus – frågor och svar

Detta webbinarium riktar sig till dig som arbetar på bibliotek och vill lära dig om Legimus.se, appen Legimus och Legimus webbspelare. Vi går igenom grundläggande funktioner och du får chansen att ställa frågor till MTM:s personal.
Anmäl dig till webbinarium onsdag 6 februari 13.30 till 15.00
Sista anmälningsdag är den 1 februari.

För dig som arbetar i skolan - talböcker och lättläst i skolan

Webbinariet vänder sig till lärare, specialpedagoger, speciallärare, skolbibliotekarier, skolledare och annan personal i grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Vi berättar om MTM och om våra medier och tjänster som är intressanta i skolan.

Du får grundläggande information om vad en talbok är, vilka elever som får läsa den och hur de får tag i den. Vi berättar om Legimus, MTM:s digitala bibliotek med 120 000 talböcker och hur eleven kan läsa talböckerna med webbspelare och app.

Vad är lättläst och för vilka elever är lättlästa böcker bra? Vi berättar om hur du som lärare tillsammans med eleverna kan arbeta med lättlästa böcker och nyheter och hur du kan använda MTM:s skolwebb som en resurs i din undervisning.
Anmäl dig till webbinarium tisdag 12 februari 9.30-11.00
Sista anmälningsdag: 8 februari
Anmäl dig till webbinarium torsdag 28 mars 14.30-16.00
Sista anmälningsdag: 25 mars

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)