Webbinarier hösten 2017

Ett webbinarium är ett webbsänt seminarium där du som deltagare får ta del av en genomgång och också har möjlighet att ställa frågor genom chatt. Du behöver ingen särskild utrustning förutom en dator, en internetuppkoppling och ett par hörlurar.

Webbinarierna har begränsat antal platser. Eventuell avanmälan görs via mail till info@mtm.se.

För bibliotek

Att registrera användare till Legimus – en introduktion för nybörjare

Välkommen till ett webbinarium för dig som arbetar på bibliotek och nyligen har börjat arbeta med att registrera användare till Legimus. Du får en enkel genomgång i hur man arbetar med tjänsten Egen nedladdning och också en chans att ställa frågor till MTM:s handläggare. För registrerare som arbetar på alla typer av bibliotek.
Höstens sista har varit, nya i vår.

Legimus – frågor och svar

Detta webbinarium riktar sig till dig som arbetar på bibliotek och vill lära dig om Legimus.se, appen Legimus och Legimus webbspelare. Vi går igenom grundläggande funktioner och du får chansen att ställa frågor till MTM:s personal.
Höstens sista har varit, nya i vår.

Talböcker och Legimus – för dig som arbetar på skolbiblioteket

Du får grundläggande information om vad en talbok är och vem som får läsa den. Vi berättar om hur du introducerar och registrerar elever till Legimus och om ditt ansvar som registrerare. Vi visar också hur du som arbetar på skolbiblioteket kan hantera elevens konto, t ex att byta lösenord och att göra en ansökan om biblioteksflytt när eleven slutar på skolan.

Anmäl dig till webbinarium torsdag 7 december 14.00–15.30
Sista anmälningsdag 4 december. Begränsat antal platser.

Hur kan bibliotek arbeta med Talboken kommer för taltidningsläsare?

Du får i detta webbinarium grundläggande information om MTM:s nya tjänst Talboken kommer för taltidningsläsare. Vi informerar om hur det funkar med tekniken, vilka tjänsten är till för och hur man gör för att komma igång med Talboken kommer. Webbinariet riktar sig till folkbibliotek som vill börja jobba med Talboken kommer eller precis har kommit igång. Möjlighet att ställa frågor finns.

Anmäl dig till webbinarium onsdag 6 december 14.00-15.30
Sista anmälningsdag måndag 3 december. Begränsat antal platser.

Anmäl dig till webbinarium fredag 8 december 09.30-11.00 
Sista anmälningsdag 5 december. Begränsat antal platser.

För dig som arbetar i skolan

Talböcker och lättläst i skolan – för dig som möter elever

Webbinariet vänder sig till lärare och annan personal i grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Vi berättar om MTM och om våra medier och tjänster som är intressanta i skolan. Du får grundläggande information om vad en talbok är, vem som får läsa den och hur man får tag i den. Vi berättar om Legimus – vår webb, spelare och app och hur du själv kan få ett demokonto till Legimus. Vad är lättläst och för vilka elever är lättlästa böcker bra? Vi berättar om hur du som lärare tillsammans med eleverna kan arbeta med lättlästa böcker och nyheter och hur du kan använda MTM:s skolwebb som en resurs i din undervisning.
Höstens sista har varit, nya i vår.

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)