Konferenssittning
Foto: Carian Gerdin

Studiedagar, konferenser och webbinarier

MTM arrangerar och medverkar varje år i ett antal studiedagar, webbinarier och konferenser. Deltagande i MTM:s studiedagar är kostnadsfritt om inte annat anges.

Alla elevers rätt till läsning - en studiedag för dig som möter elever med lässvårigheter - 3 maj

Vi har erbjudit denna studiedag 2017 och 2018 och båda gångerna blev den fullbokad! Denna gång är vi i Umeå den 3 maj. Studiedagen riktar sig till alla som i sitt arbete i skolan möter elever som har behov av tillgängliga medier. En fullspäckad dag som ger dig både kunskap om talböcker och lättläst och erfarenheter, tips och metoder från Tina Sand, Cilla Dalén och Jenny Edvardsson.
Läs hela programmet och anmäl dig

Så når vi fler! - En nationell konferens med goda exempel och konkreta tips om hur man kan integrera tillgängliga medier i biblioteksverksamheten och nå fler - 21 maj

Genom att utveckla biblioteksrummet, arbeta med kollegialt lärande, uppsökande arbete och samverkan utanför biblioteket kan fler få läsa på det sätt som passar dem.

Läs hela programmet och anmäl dig

Webbinarier

Ett webbinarium är ett webbsänt seminarium där du som deltagare får ta del av en genomgång och också har möjlighet att ställa frågor genom chatt. Du behöver ingen särskild utrustning förutom en dator, en internetuppkoppling och ett par hörlurar.
Information om vårens alla webbinarier 

Dokumentation

Läs dokumentation från våra studiedagar och konferenser 2017
Läs dokumentation från våra studiedagar och konferenser 2018

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)