Prins Carl Philip, författaren David Lagercrantz och Universal Design gurun Patricia Moore på global konferens om tillgänglig information

Årets enda internationella konferens om tillgänglig publicering, Take Part 2016, arrangeras i Stockholm den 16-18 maj. Det är ett samarbete mellan svenska och internationella organisationer och temat är ett samhälle där all information är tillgänglig och en värld där alla kan delta – oavsett läsförmåga.

Prins Carl Philip är inledningstalare och huvudtalare är bland andra författaren David Lagercrantz, kulturminister Alice Bah Kuhnke och Patricia Moore, en av världens mest framstående inom Universal Design.

– Vi är mycket glada över alla våra spännande föreläsare på Take Part 2016. Nytt är att Prins Carl Philip kommer att delta. Det är väldigt glädjande att Prinsen engagerar sig i allas rätt till nyheter, litteratur och information oavsett läsförmåga eller funktionsnedsättning, säger Roland Esaiasson, generaldirektör Myndigheten för tillgängliga medier, MTM.

Take Part lockar deltagare från hela världen och är ett unikt och viktigt forum för förmedlare, brukarorganisationer, företag inom teknik och media samt inom biblioteks- och utbildningssektorn. Förutom huvudtalarna erbjuder konferensen en rad seminarier om bland annat teknisk utveckling, användbarhet och hur vi kan nå läsarna. Alla programpunkter genomförs på engelska.

– Take Part är ett fantastiskt tillfälle att utbyta erfarenheter och få kunskap om utvecklingen inom tillgänglighet för alla - att skapa, publicera och distribuera tillgängligt från början!

Arrangörer är MTM, Svenska Daisykonsortiet, Internationella DAISY-konsortiet och Svensk biblioteksförening. Take Part sponsras av Axiell och Microsoft.

Anmäl dig senaste den 15 april, för att vara säker på en plats.

Mer information samt anmälan finns på webbplatsen www.takepart2016.se

För ytterligare information, kontakta:

Roland Esaiasson, generaldirektör, MTM
Telefon: 08-580 02 750
E-post: roland.esaiasson@mtm.se 

Anne Stigell
, projektledare för konferensen, MTM
Telefon: 08-580 02 777
E-post: anne.stigell@mtm.se  

Myndigheten för tillgängliga medier ger personer tillgång till de medier de behöver på det sätt som passar dem oavsett läsförmåga eller funktionsnedsättning. MTM:s vision är ett samhälle där alla medier är tillgängliga.

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)