Peter Wilcke. Foto: Carina Gerdin

Peter Wilcke ny chef för lättlästutgivningen på MTM

Peter Wilcke blir ny chef för LL-förlaget och den lättlästa nyhetstidningen 8 Sidor vid Myndigheten för tillgängliga medier, MTM. Han har tidigare varit VD för Norstedts Förlagsgrupp och AIK Hockey.

– Vi är oerhört glada över att få Peter i vårt team. Han har en gedigen bakgrund av arbete inom såväl förlagsbranschen som med digitala läromedel. Dessutom visar han tydlig vilja att arbeta för våra målgruppers bästa, säger Magnus Larsson, generaldirektör vid MTM.

LL-utgivningen på MTM består av LL-förlaget som ger ut lättläst skönlitteratur och faktaböcker för unga och vuxna, samt den prisbelönta lättlästa nyhetstidningen 8 Sidor.

– Det känns verkligen spännande att jobba för att fler ska ta del av litteratur och nyheter, säger Peter Wilcke. Jag ser särskilt fram emot utmaningen att hitta ämnen som fångar personer som inte är vana läsare. Att fler får tillgång till lättläst litteratur och nyheter är mer angeläget än någonsin.

Peter Wilcke tillträder tjänsten den 5 december.

MTM arbetar för att alla ska ha tillgång till litteratur och nyheter utifrån vars och ens förutsättningar, oavsett läsförmåga eller funktionsnedsättning. MTM:s mål är att alla medier ska vara tillgängliga så att fler kan delta aktivt i samhället.

För ytterligare information, kontakta:

Karin Husberg, pressansvarig Myndigheten för tillgängliga medier, karin.husberg@mtm.se, 076-540 28 18

Pressbild

Peter Wilcke (fotograf Carina Gerdin)

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)