Övre raden från vänster: Anders Milder och Nassim al Fakir, Inti Chavez Perez. Undre raden från vänster: David Mohseni, Sara Wadell och Sara Lövestam

MTM på Bokmässan – läsning för alla sinnen!

Temat för årets Bokmässa är bildning. En förutsättning för bildning är att kunna ta del av litteratur och information utifrån sina förutsättningar. Myndigheten för tillgängliga medier, MTM, bjuder på många spännande diskussioner och programpunkter kring bildning och tillgänglig läsning.

Människor har behov av att läsa på olika sätt och med olika sinnen. Vissa behöver läsa med öronen, några med fingrarna. Andra behöver lättläst text. Alla sätt att läsa är lika bra och alla ska ha rätt att läsa utifrån var och ens förutsättningar. Läsning skapar delaktighet, livsglädje och självförtroende. Att få möjlighet att sätta sig in i olika världar och olika perspektiv vidgar sinnet.

– På Bokmässan vill vi inspirera till läslust men framför allt visa hur vi kan skapa ett samhälle där alla kan läsa på sina egna villkor, berättar Magnus Larsson, generaldirektör på MTM. Vare sig det handlar om att läsa med öronen, händerna eller lättläst text med ögonen. Tillgänglig läsning är ytterst en fråga om yttrandefrihet och demokrati.

I MTM:s monter C05:03 visar vi litteratur och nyheter i flera olika format – lättläst, talbok, taltidning och punktskrift.

MTM erbjuder också flera intressanta författarträffar och seminarier:

  • Nassim al Fakir och Anders Mildner pratar om att ge boken en andra chans.
  • Inti Chavez Perez har flera programpunkter om sex och samlevnad förnyanlända.
  • Lättläst – en del av SFI-undervisningen med Sara Lövestam och Sara Wadell.
  • David Mohseni berättar om flykter från Afghanistan till Dalarna.

Läs mer om vårt program under Bokmässan

Följ också våra seminarier på Facebook och på Twitter under #lässinnen.

Välkomna!

För ytterligare information, kontakta:

Karin Husberg, pressansvarig Myndigheten för tillgängliga medier
Telefon: 076-540 28 18
E-post: karin.husberg@mtm.se.

 

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)