Bil på Ingrid Jonsson
FOTO: Catharina Kåberg

MTM har delat ut pris till Årets läsombud

– Det känns otroligt stort, det är så roligt att få ett pris för något som jag själv tycker är så roligt att göra, säger årets vinnare Ingrid Jonsson

 – En bok betyder så mycket, mer än du tror. Det är ett budskap jag alltid försöker förmedla. Boken kan vara rolig, spännande eller tråkig men den berör alltid.

Årets läsombud delas ut till ett läsombud eller en högläsare som har gjort extra fina insatser för att främja läsningen inom LSS-omsorgen eller äldreomsorgen. Priset delades ut av Helena Kettner Rudberg, enhetschef vid MTM.

Ingrid Jonsson får priset med motiveringen:

”Priset för Årets läsombud 2016 delas ut till Ingrid Jonsson som varit aktiv som läsombud i Lidköping i tio års tid. Ingrid får priset för sitt djupa engagemang för att förmedla litteratur och samhällsinformation till människor inom LSS-omsorgen. Ingrid läser och inspirerar till läsning på gruppboendet där hon arbetar, i en bokcirkel för pensionärer från LSS-boenden samt på bibliotekets bokcafé för personer på gruppboenden och daglig verksamhet.

Ingrid är dessutom engagerad i den lokala arbetsgruppen för läsombud i Lidköping och har ett nära samarbete med biblioteket. Ingrid uppskattas för sin förmåga att dramatisera och tillgängliggöra innehållet i böcker och för att hon ser alla deltagare som unika individer och anpassar läsningen så att den passar alla.”

Priset Årets läsombud delas ut årligen av MTM och vinnaren tilldelas 10 000 kronor. Ingrid Jonsson är den femte pristagaren.

Kontaktpersoner

David Södergren Medin, handläggare vid MTM
Telefon: 08-580 02 731
E-post: david.sodergren-medin@mtm.se

Catharina Kåberg, handläggare vid MTM
Telefon: 08-580 02 836
E-post: catharina.kaberg@mtm.se

Ingrid Jonsson, pristagare
Telefon: 0721886055
E-post: ingjon58@hotmail.com

Pressbild

Pressbild på Ingrid Jonsson från utdelningen, Foto: Catharina Kåberg

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)