Sex och samlevnad för unga nyanlända – ny bok av Inti Chavez Perez

Jag och du av Inti Chavez Perez är en bok om kroppen, sex och relationer skriven särskilt för dig som är ny i Sverige, på lättläst svenska och lättläst arabiska.

- Som sexualupplysare vill jag bidra till att nyanlända får ökad kunskap i de här frågorna. Ökad kunskap leder till mer egenmakt, säger Inti Chavez Perez, Min förhoppning är att Jag och du också ska vara ett stöd för de som möter nyanlända, i skolorna, i SFI-undervisningen eller på HVB-hem.
 
Jag och du bygger på hundratals intervjuer som Inti Chavez Perez har gjort med nyanlända, invandrade och infödda svenska ungdomar. I boken ställer ungdomar frågor och berättar själva om sina liv. Läsaren kommer att kunna känna igen sig och engagera sig i andras levnadsöden.
 
Boken bygger på ett normkritiskt perspektiv och väjer inte för de svåraste frågorna om hbtq, könsstympning eller sexuellt våld. Boken har ett ungdomsperspektiv men kan också läsas av vuxna som kan lära sig av den.

- Vi blev kontaktade av bibliotekarier och lärare som efterfrågade en ännu lättare version av Lätta sexboken, en bok som tar hänsyn till de läsare som inte har samma förkunskaper som de som har gått svensk grundskola, säger Peter Wilcke, förlagschef LL-förlaget, Vi är väldigt glada för att Inti Chavez Perez, som är en auktoritet på området, ville skriva den här boken för oss. De många samtal som han fört med ungdomar i sin roll som sexualupplysare gör den här boken relevant och kan förhoppningsvis besvara många frågor som målgruppen har.
 
Jag och du är rikt illustrerad av Sara Teleman, författare och illustratör. Sara Teleman illustrerade Lätta sexboken och skrev och illustrerade Rösträtt för kvinnor utgiven på LL-förlaget.

Inti Chavez Perez är sexualupplysare och en av de ledande aktörerna i att förnya svensk sex- och samlevnadsundervisning. Han har tidigare skrivit Lätta sexboken för LL-förlaget.

Jag och du släpps 28 september. Recensionsdatum 10 oktober

Kontakt och ytterligare information:

För intervjuer och reportage vänd er gärna direkt till författaren och illustratören.
Inti Chavez Perez, info@intichavezperez.se, telefon 073-642 36 48
Sara Teleman, sara@sarateleman.com, telefon 0733 24 24 22
 
Peter Wilcke, förlagschef LL-förlaget
e-post: peter.wilcke@mtm.se, tel: 08-580 02 820
 
Malin Elgborn, pressansvarig LL-förlaget
e-post: malin.elgborn@mtm.se
 
 
LL-förlaget gör lättlästa böcker för unga och vuxna. Varje år ger vi ut cirka 25 nya titlar, både skönlitteratur och faktaböcker. LL-förlaget är en del av Myndigheten för tillgängliga medier, MTM.
Läs mer på  www.ll-forlaget.se

Tipsa en vän om denna sida via epost.
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)